Suolaiset joulutortut lohitäytteellä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Joulun suosikkiherkku sai suolaisen serkun! Perinteiset makeat joulutortut maistuvat aina, mutta näiden torttujen suolainen lohitäyte tuo mukanaan ripauksen tervetullutta vaihtelua. Voit valita makusi mukaan kylmäsavusiivujen kylkeen joko loimu- tai savulohta. Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

Suolaiset joulutortut

500 g torttutaikinalevyjä
1 kananmuna

Lohitäyte

100 g Hätälän Kylmäsavulohisiivuja
100 g Hätälän Loimulohifileepala tai Savulohifileepala ilman nahkaa
100 g fetaa
100 g kreikkalaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1 mustapippuri

Koristeeksi

nippu hienonnettua ruohosipulia

Valmistus

Sulata taikinalevyt. Kauli taikinaa tarvittaessa suuremmaksi, jotta saat levystä isoja kukkatorttuja. Painele isolla piparkakkumuotilla kukan muotoisia taikinapaloja. Asettele ne muffinivuokaan. Painele haarukalla muutamia reikiä taikinaan ja voitele taikinan reunat kananmunalla. Nosta uunin keskitasolle 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Ota tortut uunista, anna jäähtyä ja täytä.

Murustele feta pienemmäksi. Purista sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Yhdistä kaikki muut raaka-aineet lohta lukuunottamatta ja aja tehosekoittimessa sileäksi vaahdoksi.

Leikkaa kylmäsavulohisiivut veitsellä kuutioiksi. Hienonna loimulohi tai savulohi haarukalla hienoksi. Sekoita lohet vaahdon joukkoon ja nostele täyte tasaisesti jäähtyneiden torttujen keskelle.

Koristele joulutortut hienonnetulla ruohosipulilla. Asettele lautaselle ja tarjoile.

Tiesitkö

Kun otat kuumat joulutortut uunista pois, paina keskelle uudelleen kevyesti kuoppa vaikka pienen juomalasin pohjalla. Näin saat taikinan keskeltä laskemaan ja täytteen levittymään kauniisti joulutortun päälle.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *