Suolaiset joulutortut lohitäytteellä
Ainekset
Suolaiset joulutortut
500 g torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
Lohitäyte
100 g Hätälän Kylmäsavulohisiivuja
100 g Hätälän Loimulohifileepala tai Savulohifileepala ilman nahkaa
100 g fetaa
100 g kreikkalaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1 mustapippuri
Koristeeksi
nippu hienonnettua ruohosipulia
Valmistus
Sulata taikinalevyt. Kauli taikinaa tarvittaessa suuremmaksi, jotta saat levystä isoja kukkatorttuja. Painele isolla piparkakkumuotilla kukan muotoisia taikinapaloja. Asettele ne muffinivuokaan. Painele haarukalla muutamia reikiä taikinaan ja voitele taikinan reunat kananmunalla. Nosta uunin keskitasolle 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Ota tortut uunista, anna jäähtyä ja täytä.
Murustele feta pienemmäksi. Purista sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Yhdistä kaikki muut raaka-aineet lohta lukuunottamatta ja aja tehosekoittimessa sileäksi vaahdoksi.
Leikkaa kylmäsavulohisiivut veitsellä kuutioiksi. Hienonna loimulohi tai savulohi haarukalla hienoksi. Sekoita lohet vaahdon joukkoon ja nostele täyte tasaisesti jäähtyneiden torttujen keskelle.
Koristele joulutortut hienonnetulla ruohosipulilla. Asettele lautaselle ja tarjoile.
Tiesitkö
Kun otat kuumat joulutortut uunista pois, paina keskelle uudelleen kevyesti kuoppa vaikka pienen juomalasin pohjalla. Näin saat taikinan keskeltä laskemaan ja täytteen levittymään kauniisti joulutortun päälle.