Vastuullisesti kasvatetttu ja pyydettyä kalaa. Kaloja verkossa.

Vastuullisesti kasvatettua ja pyydettyä
Kalaa Pohjoismaista

Hätälän valikoimaan kuuluvat myös pohjoismaissa kasvatetut kalat sekä MSC-sertifioidut tuontikalat.

Huomioimme kalanhankinnassamme WWF:n kalaoppaan suositukset eli suosimme kaloja, jotka eivät ole uhanalaisista, vaarantuneista tai ylikalastuksen kohteena olevista kalakannoista. Hätälä on saanut toimitusketjun MSC- ja ASC-sertifioinnit.

 

MSC (Marine Stewardship Council) on sertifikaatti, joka takaa, että luonnonkala on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla. Kestävä kalastus tarkoittaa sitä, että mereen jätetään tarpeeksi kalaa, elinympäristöjä kunnioitetaan ja kalastuksesta riippuvaisten ihmisten elinkeinon säilyminen varmistetaan.

 

 

ASC (Aquaculture Stewardship Council) on puolestaan kalankasvatukselle ja kasvatetulle kalalle myönnettävä sertifikaatti. Se osoittaa, että kalankasvatus on toteutettu sosiaalisesti ja ympäristöllisesti vastuullisella tavalla. Vastuullinen kasvatus muun muassa tuottaa mahdollisimman vähän ympäristöhaittoja ja ehkäisee kasvatettujen kalojen vaikutukset luonnonkantoihin.

 

Hätälän MSC-sertifioitu turska, kolja ja sei on vastuullisesti pyydetty Pohjois-Norjan rannikolta. Pyyntimenetelminä käytetään kurenuottaa, verkkoja ja pitkäsiimaa. Esimerkiksi Pohjois-Atlantin kylmissä vesissä viihtyvä turska tulee nopeasti tuoreena Hätälän tehtaalle: matka Kirkkoniemeltä ja Hammerfestistä Ouluun kestää vain 8–12 h.

 

Hätälän kirjolohi tulee pääasiallisesti kotimaisilta meri- ja sisävesikasvattajilta. Kasvattajien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä, ja säännöllisillä vierailuilla varmistetaan kalojen hyvinvointi ja perkuutilojen korkea hygienian taso. Lähimmät kasvatuspaikat sijaitsevat 50 km:n päässä Hätälän Oulun tehtaalta, joten kala saadaan nopeasti perkuusta tehtaalle.