Hätälä ja ruokateknologiayhtiö Hailia ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on tuoda lohen fileoinnissa yli jäävistä kalan osista valmistettu kalatuote ravintoloiden ja ruokapalvelutoimijoiden keittiöihin Suomessa ja kansainvälisesti. Hätälän Nyhtölohi on saatavilla lokakuusta 2024 alkaen.
Suomalainen ruokateknologiayhtiö Hailia ryhtyy valmistamaan ruokatuotteita Hätälän toimittamista lohen sivuvirroista. Lohen fileerauksessa leikkuupöydälle jäävistä selkä- ja kylkipaloista syntyy Hailian mullistavalla teknologialla maukasta ja helppokäyttöistä raaka-ainetta ruokateollisuudelle ja ammattikeittiöihin. Sivuvirtojen uudenlainen hyödyntäminen parantaa kalanjalostuksen jo entisestään korkealla tasolla olevaa vastuullisuutta ja auttaa samalla vastaamaan kalaruoan kasvavaan kysyntään....