Lipeäkala-annos | Kalareseptit | Hätälä

Lipeäkala
Nimeään herkullisempi Lipeäkala – katso helppo valmistusohje

Ihan ensiksi kannattaa unohtaa kaikki, minkä luulet tietäväsi lipeäkalasta. Perinteinen joulupöydän herkku on nimittäin monipuolinen ja helppokäyttöinen kalaruokien raaka-aine.

Lipeäkala taipuu miedon makunsa ansiosta monenlaisten aromien seuraksi. Valitse siis lipeäkalareseptisi ja lähde eksoottisen mausteiselle makumatkalle, loihdi à la carte -tason illallinen tai nauti hyvästä arkiruuasta.

Lipeäkala sopii erinomaisesti myös terveystietoisen kalaruuan ystävän lautaselle: lipeäkalan rasvaprosentti on vain 0,8 eikä se sisällä lainkaan hiilihydraatteja.

VASTUULLISESTI PYYDETTYÄ KALAA

Hätälän Lipeäkalan raaka-aineena käytetään turskansukuista molvaa, joka kalastetaan Koillis-Atlantilta. WWF:n suositusten mukaisesti käytämme ainoastaan pitkäsiimalla koukkupyydettyä molvaa. Hätälän Lipeäkala on MSC-sertifioitua.

Lipeäkalan valmistus uunissa

Varaa lipeäkalaa 300–500 g/annos. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan ilman kantta ja vuoka 175-asteiseen uuniin. Käytä paistomittaria: lipeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C. Lisää suolaa kypsennyksen jälkeen oman maun mukaan noin 2 tl kalakiloa kohti.

 

Katso Lipeäkalan helppo valmistusohje

Hätälän parhaat reseptit: Lipeäkalan valmistus

 

Tiesitkö?
Hätälän Lipeäkala on sellaisenaan käyttövalmis kypsennettäväksi, mutta halutessasi voit huuhdella kalan kylmässä vedessä.