Lipeäkala
Lipeäkala taipuu miedon makunsa ansiosta monenlaisten aromien seuraksi. Valitse siis lipeäkalareseptisi ja lähde eksoottisen mausteiselle makumatkalle, loihdi à la carte -tason illallinen tai nauti hyvästä arkiruuasta.
Lipeäkala sopii erinomaisesti myös terveystietoisen kalaruuan ystävän lautaselle: lipeäkalan rasvaprosentti on vain 0,8 eikä se sisällä lainkaan hiilihydraatteja.
VASTUULLISESTI PYYDETTYÄ KALAA
Hätälän Lipeäkalan raaka-aineena käytetään turskansukuista molvaa, joka kalastetaan Koillis-Atlantilta. WWF:n suositusten mukaisesti käytämme ainoastaan pitkäsiimalla koukkupyydettyä molvaa. Hätälän Lipeäkala on MSC-sertifioitua.
Lipeäkalan valmistus uunissa
Varaa lipeäkalaa 300–500 g/annos. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan ilman kantta ja vuoka 175-asteiseen uuniin. Käytä paistomittaria: lipeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C. Lisää suolaa kypsennyksen jälkeen oman maun mukaan noin 2 tl kalakiloa kohti.
Katso Lipeäkalan helppo valmistusohje
Tiesitkö?
Hätälän Lipeäkala on sellaisenaan käyttövalmis kypsennettäväksi, mutta halutessasi voit huuhdella kalan kylmässä vedessä.