Lipeäkala
Lipeäkala on keskiajalta periytyvä kalaruoka, joka nykyisin tunnetaan erityisesti joulunajan herkkuna. Hätälän Lipeäkalan raaka-aineena käytetään turskansukuista molvaa, joka kalastetaan Koillis-Atlantilta. Käytämme ainoastaan pitkäsiimalla koukkupyydettyä molvaa. Hätälän Lipeäkala on MSC-sertifioitua. Lue lisää lipeäkalasta ja katso reseptit perinteiseen ja moderniin makuun Lipeäkala-teemasivultamme! Hätälän Lipeäkalaa on saatavilla hyvinvarustelluista ruokakaupoista kaikkialla Suomessa yleensä marraskuun alusta loppiaiseen asti.
Ainesosat
TURSKAKALA (Molva molva), vesi, happamuudensäätöaineet (kalsiumhydroksidi ja natriumhydroksidi).
Ravintosisältö per 100g
- Energia 102 kJ / 24 kcal
- Rasva < 0,5 g
- josta tyydyttynyttä < 0,1 g
- Hiilihydraatit 0,0 g
- josta sokereita 0,0 g
- Proteiini 5,5 g
- Suola 0,1 g