Suolaiset joulutortut lipeäkalatäytteellä | Reseptikuva | Hätälä

Suolaiset joulutortut lipeäkalatäytteellä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tänä jouluna Hätälän Lipeäkalaa kokataan uudella tavalla – ja siitä syntyvät joulutortut aivan uudella tavalla! Suolaisten joulutorttujen rukiinen taikina valmistuu sillä aikaa, kun lipeäkala kypsyy uunissa herkullisen yrttikastikkeen kera. Taikinasta tulee n. 20 suolaista joulutorttua. Tortut viimeistellään paistamisen jälkeen kypsällä lipeäkalalla ja koristellaan granaattiomenan siemenillä. Kokeile hauskoja ja herkullisia joulun ajan suupaloja Hätälän Lipeäkalasta! Reseptin on Hätälälle suunnitellut Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista. Lisää inspiraatiota joulunajan kalaherkkuihin löydät Joulukalat-teemasivultamme.

Ainekset

Lipeäkala yrttikastikkeella:
n. 300 g Hätälän lipeäkalaa

Yrttikastike:
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl tuoretta timjamia
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl sitruunan kuorta raastettuna (luomu)
1 tl suolaa
1/2 mustapippuria
1/2 tl rosèpippuria
1/2 dl oliiviöljyä

Rukiinen taikina:
200 g voisulaa
200 g maitorahkaa
3 dl ruisjauhoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

1 kananmuna voiteluun
1 rkl granaattiomenan siemeniä

Valmistus

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna yrtit ja kuorittu valkosipuli. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään.

Ota lipeäkala pakkauksesta ja taputtele talouspaperilla pinnasta ylimääräiset nesteet pois.
Nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sivele yrttikastike kalan päälle.

Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes lipeäkalan sisälämpötila on 70 astetta.

Valmista kalan kypsyessä rukiinen torttutaikina: Sekoita jäähtynyt voisula ja maitorahka keskenään. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja kaada voi-rahkaseos joukkoon hyvin sekoittaen.
Suojaa taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

Ripottele alustalle jauhoa, kauli taikina ohueksi ja ota torttumuotilla taikinakuvioita.
Liimaa joka toinen sakara taikinan keskelle kylmällä vedellä kiinni. Voitele tortut kananmunalla ja nosta uunin keskitasolle 200 asteeseen noin 10 minuutiksi.

Ota lusikalla lipeäkalasta paloja ja täytä torttujen keskusta. Koristele esim. granaattinomenan siemenillä ja yrteillä. Tarjoile ja nauti!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *