Lohipaisti joulupöytään | Reseptikuva | Hätälä

Joulun lohipaisti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (54)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Jos joulupöytäsi kaipaa lihatonta vaihtoehtoa joulukinkulle, tässä on erinomainen ehdokas kalasta! Joulun lohipaisti on näyttävä joulupöydän keskipiste, joka sointuu saumattomasti myös perinteisten laatikoiden ja muiden jouluherkkujen makumaailmaan. Lohipaistin mehukkuuden salaisuus on lohifileiden kerrostaminen ja täyteläinen tuorejuusto, ja jouluisen sävyn makuun tuo suolaisenmakea sinappihuntu. Paistin pinta viimeistellään rapeaksi pankojauho-pippuriseoksella. Katso herkullisen lohipaistin resepti ja kokeile! Reseptin on laatinut Hätälälle Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas. Katso myös lisää inspiraatiota jouluun Joulukalat-teemasivultamme.

Ainekset

2 kpl Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä (yht. n. 2 kg)
suolaa ja mustapippuria
3 rkl pankojauhoa
1 rkl rosépippuria
1 tl kokonaista neilikkaa
Yrttinen tuorejuustotäyte:
200 g tuorejuustoa
2 rkl tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl rouhittua rosépippuria
Sinappikastike:
4 rkl makeaa sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu

Valmistus

Tee tuorejuustotäyte sekoittamalla hienonnetut yrtit, mausteet ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Tee sinappikastike sekoittamalla kastikkeen raaka-aineet keskenään.

Poista fileistä nahka ja mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileistä pyrstöosa pois. Näin saat kahdesta pyrstön osasta kolmannen fileekerroksen paistiin.

Suojaa uunivuoka leivinpaperilla ja nosta kokonainen filee alimmaiseksi. Sivele fileen pintaan sinappikastike ja tuorejuustotäyte. Nosta päälle pyrstön osat ja kerrosta uudelleen kastikkeella sekä täytteellä. Laita viimeinen filee päällä ja sido kiinni paistonarulla. Sivele loput sinappikastikkeet, ripottele pankojauhot ja mausteet.

Kypsennä lohipaistia uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna paistin hieman jäähtyä ja nosta se sitten tarjoiluastiaan leivinpaperin avulla. Koristele yrtein ja esim. herneillä.

Kommentit

  1. Anja Helena Närhi
    18.12.2023 klo 13:41

    Herkullisen näköinen; menee kyllä kokeiluun !!!! klo 16,12

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *