Yrttinen taco-lohidippi reseptikuva

Yrttinen taco-lohidippi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Yrttinen taco-lohidippi on herkullinen dippikastike niin kasviksille kuin tacolastuille. Kalaksi siihen sopii kätevästi käyttövalmis Hätälän savulohi tai loimulohi, joka maustetaan tuoreella mintulla ja korianterilla sekä tacomausteella. Voit koota viikonlopun herkutteluihin kokonaisen charcuterie boardin eli "tunkutarjottimen" texmex-henkeen. Lohidippi, créme fraîche, sopivan tulinen salsa ja avokado tarjoavat makuyhdistelmän, joka varmasti hurmaa viihtymään äärellään. Katso taco-lohidipin resepti ja kokoa sen ympärille makusi mukainen herkuttelulauta! Resepti on tehty yhteistyössä Järvikylän kanssa.

Ainekset

250 g Hätälän savulohta tai loimulohta palana
100 g paksua majoneesia
50 g créme fraîchea
1 tl sitruunan mehua ja hieman kuorta hienona raasteena
2/3 ruukkua Järvikylän minttua
2/3 ruukkua Järvikylän korianteria
1–2 rkl tacomausteseosta
Lisäksi:
1 pussi nacholastuja
2 kpl isoja tomaatteja
2 kpl avokadoa
1 pieni purkki Texmex-salsa dippikastiketta
150 g créme fraîchea

Valmistus

Sekoita kulhossa majoneesi sekä créme fraîche ja mausta sitruunan mehulla, hienoksi leikatuilla yrteillä ja taco-mausteseoksella.

Poista kalasta nahka ja nahan alla oleva ruskea lihas. Hienonna kala käsin syyrakenteen mukaisesti lastumaiseksi. Sekoita lohi tahnan joukkoon ja laita kylmään.

Leikkaa kasvikset ja kokoa tarjoiluvati haluamallasi tavalla. Voit yhdistää tähän myös mainiosti mitä tahansa Järvikylän salaattia. Koristele lopuilla korianterin ja mintun lehdillä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *