Kalakeitto: Perinteinen Lohikeitto Juho-papan tapaan | Reseptit | Hätälä Oy

Juho-papan perinteinen lohikeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (23)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Perinteisen lohikeiton mittasuhteet ovat 100 yksikköä nestettä, 100 yksikköä perunaa ja 60 yksikköä lohta. Legendan mukaan Hätälässä on suosittu huomattavasti sakeampaa soppaa – pappa Juho Isohätälän mukaan ”Oikiassa lohikeitossa on kokonaispainosta 60 % lohta”! Tämä reilumpi kalakeittoresepti on kokeilemisen arvoinen.

Ainekset

Vähintään 400 g Hätälän lohifleetä

Muutama peruna

Pari porkkanaa

Nyrkinkokoinen nokare voita

1 sipuli

8 dl vettä

10 maustepippuria (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 laakerinlehti

2 dl kermaa

½ dl tilliä

Suolaa

Valmistus

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohifilee. Laita voinokare kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, perunat, porkkanat, suola, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää kerma ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää eli noin 5 minuuttia. Lisää keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Kommentit

  1. Tapio Haapaniemi
    03.02.2021 klo 15:13

    Kunnon vanhan ajan resepti. Ohje ”nyrkinkokoinen nokare voita” lämmitti kokin mieltä ja muutenkin suurpiirteinen ohjeistus toimi käytännössä hyvin. Sopasta tuli hyvä, rouva kehui kovasti. Sopii hyvin pakkapäivän ruukapöytään.

  2. Marianne
    11.03.2021 klo 12:52

    Näin hyvää lohikeittoa söin viimeksi Kylmäpihlajan majakalla. Liemen keitin lohen perheistä. Roseepippurit oli hyvä vaihtoehto.

  3. Joanna
    25.03.2021 klo 17:10

    Kiitos, Juho-pappa. ’Vei kielen mennessään!’ …ilman porkkanoitakin. Nopea ja helppo tehdä. Suosittelen.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *