Kalakeitto: Perinteinen Lohikeitto Juho-papan tapaan | Reseptit | Hätälä Oy

Juho-papan perinteinen lohikeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (50)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Perinteisen lohikeiton mittasuhteet ovat 100 yksikköä nestettä, 100 yksikköä perunaa ja 60 yksikköä lohta. Legendan mukaan Hätälässä on suosittu huomattavasti sakeampaa soppaa – pappa Juho Isohätälän mukaan ”Oikiassa lohikeitossa on kokonaispainosta 60 % lohta”! Tämä reilumpi kalakeittoresepti on kokeilemisen arvoinen.

Ainekset

Vähintään 400 g Hätälän lohifleetä

Muutama peruna

Pari porkkanaa

Nyrkinkokoinen nokare voita

1 sipuli

8 dl vettä

10 maustepippuria (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 laakerinlehti

2 dl kermaa

½ dl tilliä

Suolaa

Valmistus

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohifilee. Laita voinokare kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, perunat, porkkanat, suola, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää kerma ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää eli noin 5 minuuttia. Lisää keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Kommentit

  1. Terttu
    23.09.2021 klo 14:04

    Ai miten HYVÄÄ tuli. Porkkanoita laitoin kyllä ja sipulia Tietysti. Kiitos Juho-pappa reseptistä ❤️

  2. Martti Taivainen
    30.09.2021 klo 22:51

    Keitin reseptin mukaan. Rosepippuri oli uusimauste ja tosi hienon makuelämyksen se synnyttikin. Olkaa veden kanssa varovaisia. Ei siis vettä lisää niin, lisää soppaa Make.

  3. Aulis Turpeinen
    06.11.2021 klo 11:46

    Porkkana kuuluu kesäkeittoon.Nykyaikana ei osata tehdä mitää.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *