Pääsiäisen kalapöytä | pääkuva pääsiäinen | Hätälä

Pääsiäinen
Parhaat kalaruuat pääsiäiseksi

Hätälän valikoimasta löydät pääsiäispöytään niin valmiit kalaherkut kuin laadukkaat raaka-aineet juhlavan kala-aterian kokkaamiseen. Poimi tästä parhaat ateriavinkit ja kalareseptit pääsiäiseksi 2025!

Kala kuuluu suomalaiseen juhlapöytään, eikä kevään juhla pääsiäinen ole poikkeus. Pääsiäispöytään kannattaa kattaa kalaherkkuja tarjolle monipuolisesti. Kalaa voi tarjota alkupalapöydässä tai valmistaa kalasta juhlavan pääsiäisen pääruuan.

PÄÄSIÄISEN JUHLARUOKA LOHESTA

Kevään 2024 pääsiäispöytään sopivat paitsi keväisen värikkäät astiat ja tekstiilit, myös ruuat. Esimerkiksi Juhlava lohipata tuo pöytään pirteää punaista tomaattikastikkeen ansiosta. Helppo ja näyttävä uunilohi taas saa keväistä väriä ja makua sitruunasta, yrteistä ja sahramista.

Todellinen juhlapöydän keskipiste on mehevä Pääsiäisen lohipaisti. Se syntyy kahdesta lohifileestä tai kirjolohifileestä, joista rakentuu monikerroksinen makuelämys aromikkaalla sahramilla maustetun täytteen ja keväisen raikkaan yrttikuorrutteen ansiosta. Lohipaisti tarjoillaan perunoiden, vihreän parsan ja itsetehdyn bearnaise-kastikkeen kera.

Katso myös muut herkulliset kalareseptit pääsiäiseen sivun alareunasta!

 

Pääsiäisen lohipaisti | sisältökuva | Hätälä

KOTIMAISTA KALAA PÄÄSIÄISEEN

Kotimaisista kaloista kuha on monen suosikki, ja kuha sopiikin erinomaisen hyvin myös pääsiäiseen. Kokeile vaikka Bocuse d’Or -huippukokkien inspiroimaa kuhareseptiä, jossa kuhafileet kypsyvät lempeästi yrttimaidossa ja ne tarjoillaan hienostuneen valkoviinikastikkeen kera. Reseptissä on ohje itsetehtyjen agnolottien eli tuorepastaraviolien valmistukseen, mutta kuhafileiden lisukkeeksi sopivat myös valmiina ostetut raviolit.

 

Yrttimaitokuha pääsiäinen | sisältökuva | Hätälä

GRAAVILOHTA PÄÄSIÄISPÖYTÄÄN

Graavilohi on juhlapöydän klassikko, joka kuuluu myös pääsiäisen ruokapöytään. Hätälän valikoimista löydät valmiiksi graavatut ja siivutetut lohet, myös sopivan kokoisissa pakkauksissa kahden hengen juhlakattaukseen. Halutessasi voit tietysti graavata lohen itse ja maustaa sen makusi mukaan. Tässä graavilohireseptissä tarjolla on kolme eri tapaa graavilohen valmistukseen – kokeile, mikä on sinun suosikkisi! Katso myös alempaa helppo perusohje lohen graavaukseen videolta.

 

Graavilohi pääsiäiseen sisältökuva | Pääsiäinen | Hätälä

 

KALAHERKUT PÄÄSIÄISEN BRUNSSILLE

Pitkinä pyhinä on usein myös aikaa kiireettömille aamuille brunssin merkeissä. Pääsiäisbrunssille sopivat erinomaisesti vaikka muffinssivuoissa mehukkaiksi paistuvat annoskokoiset Loimulohimunakkaat.

Muna symbolisoi pääsiäisen sanomaa ja uuden elämän alkua. Kananmuna ja kala sopivat hyvin samaan ruokaan muutenkin kuin munakkaassa. Savusiika Eggs Benedictissä savukala tarjoillaan uppomunan ja haudutetun pinaatin kera. Uppomuna viimeistelee myös näyttävän Loimulohi-katkaraputartarin.

 

Parsaa ja lohta pääsiäisenä | sisältökuva | Hätälä

HERKUTTELE PARSALLA JA LOIMULOHELLA

Parsakauden alku osuu usein yksiin pääsiäsen kanssa, ja kala sopiikin erittäin hyvin yhteen parsan kanssa. Esimerkiksi Hätälän loimulohesta syntyy helppo Lohi-parsapannu tai herkullinen Parsa-loimulohipiirakka.

Loimulohella ja savulohella toki kannattaa pääsiäisenä herkutella myös sellaisenaan – ruokailijoiden määrästä riippuen voit valita kokonaisen savukalan tai pienemmän fileepalan.

 

Katso videolta lohen graavausohje

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

Tiesitkö?
Hätälän valikoimista löydät paitsi parhaat valmiit kalaherkut juhlapöytään, myös helpot kalareseptit ja parhaat ruokavinkit pääsiäisen pyhiksi. Poimimme tähän muutaman esimerkin herkullisesta kalaruuasta pääsiäispöytään.