Pääsiäisen kalareseptit | Hätälä

Pääsiäinen
Parhaat kalaruuat pääsiäiseksi!

Hätälän väki valmistaa parhaat kalat pääsiäisen juhlapöytään: graavattua, loimutettua, kylmäsavustettua ja lämminsavustettua, lohta ja kirjolohta – pääsiäiskaloja valmiina nautittavaksi tai itse loihtimasi kala-aterian ainekseksi.

Kala kuuluu suomalaiseen juhlapöytään, eikä kevään juhla pääsiäinen ole poikkeus. Pääsiäispöytään kannattaa kattaa kalaherkkuja tarjolle monipuolisesti. Kalaa voi tarjota alkupalapöydässä tai valmistaa kalasta juhlavan pääsiäisen pääruuan.

KALAHERKUT PÄÄSIÄISEN BRUNSSILLE

Pitkinä pyhinä on usein myös aikaa kiireettömille aamuille brunssin merkeissä. Pääsiäisbrunssille sopivat erinomaisesti vaikka muffinssivuoissa mehukkaiksi paistuvat annoskokoiset Loimulohimunakkaat.

Muna symbolisoi pääsiäisen sanomaa ja uuden elämän alkua. Kananmuna ja kala sopivat hyvin samaan ruokaan muutenkin kuin munakkaassa. Savusiika Eggs Benedictissä savukala tarjoillaan uppomunan ja haudutetun pinaatin kera. Uppomuna viimeistelee myös näyttävän Loimulohi-katkaraputartarin.

GRAAVILOHTA PÄÄSIÄISPÖYTÄÄN

Graavilohi on juhlapöydän klassikko, joka kuuluu myös pääsiäisen ruokapöytään. Hätälän valikoimista löydät valmiiksi graavatut ja siivutetut lohet, myös sopivan kokoisissa pakkauksissa kahden hengen juhlakattaukseen. Halutessasi voit tietysti graavata lohen itse ja maustaa sen makusi mukaan. Tässä graavilohireseptissä tarjolla on kolme eri tapaa graavilohen valmistukseen – kokeile, mikä on sinun suosikkisi! Katso myös alempaa helppo perusohje lohen graavaukseen videolta.

 

graavilohisiivut pääsiäiseksi

PÄÄSIÄISEN JUHLARUOKA KALASTA

Pääsiäispöytään sopivat paitsi keväisen värikkäät astiat ja tekstiilit, myös ruuat. Esimerkiksi Juhlava lohipata tuo pöytään pirteää punaista tomaattikastikkeen ansiosta. Helppo ja näyttävä uunilohi taas saa keväistä väriä ja makua sitruunasta, yrteistä ja sahramista. Katso myös muut herkulliset kalareseptit pääsiäiseen sivun alareunasta!

HERKUTTELE PARSALLA JA LOIMULOHELLA

Parsakauden alku osuu usein yksiin pääsiäsen kanssa, ja kala sopiikin erittäin hyvin yhteen parsan kanssa. Esimerkiksi Hätälän loimulohesta syntyy helppo Lohi-parsapannu tai herkullinen Parsa-loimulohipiirakka.

Loimulohella ja savulohella toki kannattaa pääsiäisenä herkutella myös sellaisenaan – ruokailijoiden määrästä riippuen voit valita kokonaisen savukalan tai pienemmän fileepalan.

 

Katso videolta lohen graavausohje

Hätälän kalankäsittelyvinkit – Lohen graavaus

Tiesitkö?
Hätälän valikoimista löydät paitsi parhaat valmiit kalaherkut juhlapöytään, myös helpot kalareseptit ja parhaat ruokavinkit pääsiäisen pyhiksi. Poimimme tähän muutaman esimerkin herkullisesta kalaruuasta pääsiäispöytään.