Sashimi-salaatti
Ainekset
200 g erittäin tuoretta Hätälän lohifileetä, nahaton ja ruodoton fileen selkäosa (nk. back loin)
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 kpl iso syöntikypsä avokado
150 g valitsemaasi salaattisekoitusta
tuoreita yrttejä makusi mukaan: esim. korianteria tai thai-basilikaa
Bao-sämpylöitä
Kimchi-majoneesi:
300 g Hellmann's paksua majoneesia
100 g valmista kimchia (ilman nestettä)
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Sashimi-kastike:
100 g salottisipulia erittäin hienoksi leikattuna
50 ml japanilaista soijakastiketta
40 ml riisiviinietikkaa
15 ml vettä
5 g sokeria
1 g suolaa
2 g sinappijauhetta (voit käyttää myös ½ tl valmista Dijon-sinappia)
30 ml rypsiöljyä
20 ml seesamiöljyä
Valmistus
Valmista ensin kastikkeet. Sekoita sashimi-kastikkeen ainekset keskenään, laita purkkiin ja anna maustua. Aja kimchi pyreeksi tai hienonna se veitsellä. Sekoita kimchi ja majoneesi ja anna maustua. Ripottele pintaan paahdettuja seesaminsiemeniä. Vinkki: voit käyttää kimchi-majoneesin sijasta myös srirachalla maustettua majoneesia
Leikkaa lohi neljäksi noin 10 cm:n pituiseksi tangoksi. Mausta palat kevyesti suolalla ja pippurilla.
Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Leikkaa puoliskot vielä pituussuuntaan halki. Aseta lohkot leikkuulaudalle ”kivipuoli” alaspäin, ja leikkaa poikittain ohuiksi viipaleiksi.
Paina kevyesti, jolloin viipaleet liukuvat hieman viuhkamaisesti.
Käännä lohko ympäri ja nosta kelmun päälle (älä katkaise rullasta). Nosta nyt yksi lohitanko avokadon päälle, sulje kelmun sisään ja kiristä tiukaksi paketiksi. Valmistele loput ja siirrä jääkaappiin 20 minuutiksi.
Leikkaa rullat terävällä veitsellä suoraan kelmun läpi. Poista kelmut. Asettele lohiviipaleet ja salaatti lautasille ja valele kastiketta niiden päälle.
Höyrytä sämpylät. Sivele pohjalle kimchi-majoneesia tai sriracha-majoneesia ja täytä sämpylät salaatin aineksilla.