Sashimi-salaatti | Reseptikuva | Hätälä

Sashimi-salaatti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Jos rakastat sushia, kannattaa kokeilla myös tätä sashimi-salaattia! Tässä reseptissä tuore, laadukas lohifilee tarjoillaan raikkaan salaatin ja yrttien kera höyrytetyn bao-sämpylän sisällä tai kauniisti lautaselle aseteltuna. Sashimi-kastikkeen lisäksi makuelämystä korostaa kimchi- tai sriracha-majoneesi, jotka syntyvät kätevästi valmista majoneesia maustamalla. Tämä lohisalaatti on kokeilun arvoinen, jos haluat nostaa lounassalaattisi tai vierastarjoilusi aivan uudelle tasolle!

Ainekset

200 g erittäin tuoretta Hätälän lohifileetä, nahaton ja ruodoton fileen selkäosa (nk. back loin)
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 kpl iso syöntikypsä avokado
150 g valitsemaasi salaattisekoitusta
tuoreita yrttejä makusi mukaan: esim. korianteria tai thai-basilikaa
Bao-sämpylöitä
Kimchi-majoneesi:
300 g Hellmann's paksua majoneesia
100 g valmista kimchia (ilman nestettä)
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Sashimi-kastike:
100 g salottisipulia erittäin hienoksi leikattuna
50 ml japanilaista soijakastiketta
40 ml riisiviinietikkaa
15 ml vettä
5 g sokeria
1 g suolaa
2 g sinappijauhetta (voit käyttää myös ½ tl valmista Dijon-sinappia)
30 ml rypsiöljyä
20 ml seesamiöljyä

Valmistus

Valmista ensin kastikkeet. Sekoita sashimi-kastikkeen ainekset keskenään, laita purkkiin ja anna maustua. Aja kimchi pyreeksi tai hienonna se veitsellä. Sekoita kimchi ja majoneesi ja anna maustua. Ripottele pintaan paahdettuja seesaminsiemeniä. Vinkki: voit käyttää kimchi-majoneesin sijasta myös srirachalla maustettua majoneesia

Leikkaa lohi neljäksi noin 10 cm:n pituiseksi tangoksi. Mausta palat kevyesti suolalla ja pippurilla.

Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Leikkaa puoliskot vielä pituussuuntaan halki. Aseta lohkot leikkuulaudalle ”kivipuoli” alaspäin, ja leikkaa poikittain ohuiksi viipaleiksi.

Paina kevyesti, jolloin viipaleet liukuvat hieman viuhkamaisesti.

Käännä lohko ympäri ja nosta kelmun päälle (älä katkaise rullasta). Nosta nyt yksi lohitanko avokadon päälle, sulje kelmun sisään ja kiristä tiukaksi paketiksi. Valmistele loput ja siirrä jääkaappiin 20 minuutiksi.

Leikkaa rullat terävällä veitsellä suoraan kelmun läpi. Poista kelmut. Asettele lohiviipaleet ja salaatti lautasille ja valele kastiketta niiden päälle.

Höyrytä sämpylät. Sivele pohjalle kimchi-majoneesia tai sriracha-majoneesia ja täytä sämpylät salaatin aineksilla.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *