Reseptikuva smash burger lohesta Hätälä

Smash burger lohesta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Grillikesän hittiherkku on syntynyt! Smash burgerin salaisuus piilee sen mehukkaassa pihvissä, joka valmistuu kätevästi ja kevyesti lohifileestä. Nimensä mukaisesti kala litistetään pannua tai grillin parilaa vasten, ja samalla kypsyminen vauhdittuu vain muutamaan minuuttiin. Kesäisen rento kokonaisuus viimeistellään raikkaalla tsatsikilla, punasipulilla sekä salaatilla – ja sitten herkutellaan! Herkullisen burger-reseptin laati Hätälälle suosikkibloggaaja Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

600 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
4 pehmeää sämpylää
1 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 suolakurkku
1–2 punasipulia
1 rkl voita
80 g rapeaa tuoretta salaattia

Tsatsiki:
200 g kreikkalaista jogurttia
4 valkosipulinkynttä
1/2 tuore kurkku
1/2 dl tuoretta hienonnettua tilliä
1 tl raastettua sitruunan kuorta (luomu)
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

Valmista ensin tsatsiki. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Hienonna tilli. Huuhtele ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Siirrä tsatsiki jääkaappiin odottamaan.

Seuraavaksi valmistetaan täytteet. Viipaloi suolakurkku. Kuori ja viipaloi punasipulit. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi käsin pienemmiksi paloiksi. Leikkaa lohifilee neljään palaan.

Kuumenna grilli. Kuumenna grillin parila ja lisää siihen nokare voita. Voit käyttää grillin sijasta myös liettä ja valurautapannua.

Paista sipulit voissa, kunnes ne pehmenevät. Paista sen jälkeen kalapalat voissa ensin nahkapuoli alaspäin ja paina paistinlastalla fileitä muutama minuutti. Käännä ja toista. Nosta fileet lautaselle. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Kokoa hampurilainen. Lusikoi kastike sämpylän pohjalle, sitten lohi ja lopuksi muut täytteet.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *