Lindströmin pihvit kalasta ja bulgursalaattia
Ainekset
700 g Hätälän lohta tai kirjolohta nahattomana ja ruodottomana
1 sipuli hienonnettuna
2 kananmunan keltuaista
1 dl kermaa
2 kpl keskikokoista kypsää perunaa raastettuna
1 dl suolakurkkua pieninä kuutioina/raasteena
2 dl kypsää punajuurta tai etikkapunajuurta pieninä kuutioina/raasteena
2 rkl kaprista, maun mukaan
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 tl suolaa
ripaus jauhettua mustapippuria
voita paistamiseen
Bulgursalaatti:
2 dl bulguria
1 pieni salottisipuli hienonnettuna
n. 4 dl kasvislientä
1 rkl öljyä
½ sitruuna
Minttua
Persiljaa
½ raaka punajuuri
Oliiviöljyä
Vihersalaattisekoitusta
Sitruunanmehua
Suolaa
Valmistus
Kuullota sipulit voissa kypsäksi ja jäähdytä. Hienonna kala karkeaksi massaksi esimerkiksi lihamyllyllä tai veitsellä. Lisää suola kalaan ja anna tekeytyä jääkaapissa 30 min.
Sekoita kulhossa keltuaiset kalamassaan. Lisää kerma pikkuhiljaa koko ajan lastalla sekoittaen. Lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti. Muotoile massasta esim. kostutetuin käsin sopivan kokoisia pihvejä. Paista pihvit ruskistetussa voissa molemmin puolin mehukkaan kypsiksi.
Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja kuullota ruskistamatta pari minuuttia. Lisää bulgur ja liemi kattilaan. Kiehauta ja anna hautua, kunnes neste on imeytynyt. Siirrä bulgur sivuun ja anna sen jäähtyä.
Mausta bulgur puolikkaan sitruunan kuorella ja mehulla sekä tuoreilla yrteillä. Leikkaa punajuuri ohuiksi tikuiksi ja lisää bulgurin joukkoon. Lisää sekaan oliiviöljyä. Tarkista suola. Nostele bulgur kuohkeaksi.
Mausta salaattisekoitus oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja suolalla. Annostele salaattisekoitusta lautasille, nostele bulguria salaatin päälle ja tarjoa Lindströmin kalapihvien kera. Halutessasi voit lisätä annokseen jugurttipohjaista kastiketta.