Lohilasagne
Ainekset
500 g Hätälän lohisuikaleita tai lohifileetä tai kirjolohifileetä kuutioina
Valkokastiketta, katso resepti
1 rkl oliiviöljyä
½ kpl sipulia
3 kpl valkosipulin kynttä
Tuoretta timjamia
0,5 l tomaattimurskaa
Suolaa ja pippuria maustamiseen
0,5 l vettä
Lasagnelevyä
Parmesanjuustoa
Valmistus
Valmista tomaattikastike kuullottamalla sipuli, valkosipulihake ja timjami tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 20 minuuttia.
Valmista myös valkokastike.
Lado voideltuun (muista vuokaspray) uunivuokaan kerroksittain lasagnelevy, tomaattikastike ja raa'at lohikuutiot tai suikaleet sekä valkokastike. Viimeinen kerros on lasagnelevy ja valkokastike, sekä lopuksi ripotellaan päälle parmesanraastetta. Kypsennä uunissa 200 astetta noin 45 min.
Katso video
Tiesitkö
Kaksi kastiketta antaa makua ja täyteläisyyttä annokseen. Jos haluaa helpotusta, niin tomaattikastikkeen valmistuksen voi oikaista valmiilla, maustetulla tomaattimurskalla.