Uunisiikaa ja tillikastiketta
Kotimainen siika on erinomainen ruokakala. Kypsennä siika kokonaisena uunissa, ja herkullinen kala-ateria valmistuu todella helposti! Uunisiian maun kruunaa itsetehty tilli-kermaviilikastike. Hätälän kalastajien pyytämää kokonaista siikaa on saatavilla kauppojen palvelutiskeissä.
Ainekset
Hätälän kokonainen siika
Tillikermaviilikastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl paksua jugurttia
½ dl majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
1 tl Turun sinappia
Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
Reilusti leikattua tuoretta tilliä
½ sitruunan kuoriraaste ja mehu
Valmistus
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua 1 tunti.
Mausta kala sisäpuolelta suolalla ja pippurilla, ja halutessasi myös sitruunan tai limen mehulla. Kypsennä siika +175 °C uunissa, kunnes kalan sisälämpö on noin +55–60 °C (noin 25–30 min). Kun selkäevä lähtee vetämällä irti, on siika kypsää.
Tarjoa siika tillikastikkeen, paahdetun porkkanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Kokeilen uunisiikareseptiä, vaikuttaa helpolta!