Kotimainen luonnonkala ahven | Kauden kala | Hätälä

Ahven
Maistuvaa kalaruokaa kotimaisesta ahvenesta

Nappaa tästä Hätälän parhaat ahvenreseptit ja muut herkulliset vinkit ruuanlaittoon kotimaisesta luonnonkalasta ahvenesta!

Ahven armas, köyryniska on kotimaisten luonnonkalojen joukossa tunnettu auringonpalvoja. Ahven eli Perca fluviatilis alkaa nimittäin käydä kalastajien pyydyksiin säiden lämmetessä kesää kohti ja on parhaimmassa lihassaan syyskesästä aina jäiden tuloon saakka. Ahven on Suomen yleisin kalalaji ja Suomen kansalliskala.

TUOREET AHVENFILEET SUOMESTA

Hätälän ahventa tulee mm. Perämeren rannikolta ja Oulujärveltä. Suomalaiset ammattikalastajat pyytävät ahventa pääasiassa verkoilla. Hätälän kalastajat noudattavat vastuullisuutta ahvenen, kuten muidenkin kotimaisten luonnonkalojen pyynnissä. Ahvenet tainnutetaan ja verestetään sekä jäitetään heti pyynnin jälkeen, että ne pysyvät tuoreena. Tutustu Hätälän kalastajiin.

 

Tuoreita ahvenia | Hätälä

MITÄ AHVENESTA VOI KOKATA

Ahvenen liha on vaaleaa ja maukasta, ja ahvenen voi valmistaa monin eri tavoin. Esimerkiksi Ahvenfileitä ja kasviksia paketissa on kevyt ja terveellinen uuniruoka. Grillatut ahvenvartaat viimeistellään herkullisella yrtti-voikastikkeella. Paahdettu ahven feta-yrttiperunoilla puolestaan valmistuu kätevästi yhden pellin taktiikalla, ja Paistettu ahven ja lyttyperunat tarjoillaan rentona kalaplatterina. Kannattaa kokeilla myös perinteistä ahvenkeittoa, tai ahventäytteisiä lettuja vaikka välipalaksi. Skrollaa alemmas myös muihin herkullisiin ahvenresepteihin!

Vinkki: varsinaisten ahvenreseptien lisäksi ahven toimii myös kuharesepteissä ja siikaresepteissä.

 

MISTÄ AHVENTA SAA

Kysy Hätälän ahventa kauppasi palvelutiskistä, tai valitse Hätälän rasiapakatut tuoreet ahvenfileet 250 g:n pakkauksessa.

 

Tutustu myös muihin kotimaisiin kauden kaloihin ja katso, mitä kaloja on nyt parhaiten saatavilla Kauden kala -sivulla.