Suutarin ahventa
Ainekset
1/2 kg Hätälän ahvenfileetä
1 dl väkiviinaetiikkaa
60 g sokeria
10 g aitoa vaniljasokeria
21/2 dl vettä
15 kpl maustepippuria
3 tl suolaa
1 kpl porkkanaa
1 kpl sipulia
5 kpl kokonaista neilikkaa
2 laakerinlehteä
Valmistus
Suolaa ahvenfileet. Fileen voi myös ”housuttaa”, joka tarkoittaa keskiruotorivin poistamista. Sekoita vesi, sokerit ja etikka. Mausta fileet suolalla ja kääri rullalle. Pilko porkkana ja sipuli viipaleiksi ja lado juurekset ja kalat astiaan kerroksittain ja kaada mauste liemi päälle. Marinointiastin on hyvä olla sen kokoinen, että kalarullat asettuvat tiiviisti toisiaan vasten. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Nosta kalarullat paperin päälle kuivahtamaan ja leikkaa viipaleiksi. Koristele punasipulilla.