Ahvenet uunissa aasialaisittain reseptikuva

Ahvenet uunissa aasialaisittain

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Ahven on herkullinen ruokakala, josta saa valmistettua helposti hyvää. Tässä reseptissä kotimainen ahven saa seurakseen aasialaisen keittiön herkullisia aromeja, jotka syntyvät mm. chilistä, korianterista, inkivääristä ja kevätsipulista. Nämä Ahvenet uunissa aasialaisittain valmistuvat ihanan nopeasti: ahvenet ja kaali kypsyvät jo 15 minuutissa! Värikkään reseptin uuniahvenille laati Hätälälle Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

500 g Hätälän Ahvenfileetä
200 g puna/valko/varhaiskaalia oman maun mukaan
100 g retiisiä
1 kevätsipulinvarsi
1/2 limetti
Marinadi:
3/4 dl thai soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 limetin mehu
1 tl tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
mustapippuria myllystä muutama rouhaisu
Koristeluun:
1 tl seesaminsiemeniä
1 kevätsipulinvarsi
punaista mietoa chiliä
nippu tuoretta korianteria

Valmistus

Valmista marinadi: Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Purista limetin mehu. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki marinadin raaka-aineet keskenään.

Kuumenna uuni 200 °C asteeseen. Suikaloi kaalit ja hienonna kevätsipuli. Viipaloi limetti ja retiisit.

Asettele puolet fileistä vuoan pohjalle. Peitä kalat kaalilla ja lado loput fileet vuokaan. Ripottele retiisit, kevätsipulit ja limetin viipaleet vuokaan ja lusikoi marinadi päälle. Nosta vuoka uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi.

Ripottele uuniahvenien päälle seesaminsiemeniä, viipaloitua chiliä, hienonnettua kevätsipulia ja korianteria.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *