Uunimuikut | Kalareseptit | Hätälä

Uunimuikut

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Sano muikku maukkaille uunimuikuille! Hätälän helpon ohjeen salaisuus piilee smetanassa ja kärsivällisessä kypsyttelyssä. Tällä muikkureseptillä teet maistuvaa kalaruokaa kotimaisista muikuista. Maukkaan muikkureseptin on Hätälälle laatinut Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

300 g Hätälän muikkuja

1 tl voita

1 keltasipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl tomaattipyrettä

1/2 tl suolaa

1/4 tl chilijauhetta

1/4 mustapippuria

200 g smetanaa

nippu tuoretta persiljaa

1/2 tl chili flakes mausteseosta

Valmistus

1. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota keltasipuli voissa pannulla.

2. Lisää joukkoon valkosipuli, tomaattipyre, suola, mustapippuri ja smetana.

3. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti, välillä sekoittaen.

4. Asettele muikut vierekkäin leivinpaperilla suojattuun vuokaan.

5. Kaada kastike päälle. Suojaa uunivuoka foliolla.

6. Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

7. Koristele persiljalla ja ripottele chili flakeseja päälle. Tarjoile esimerkiksi muusin kanssa.

Kommentit

  1. Riitta Toropainen
    10.02.2021 klo 14:01

    Kiitos uunimuikku reseptistä, tein neulamuikuista ,nam 👍🙂

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *