Kotimainen luonnonkala kuha | Kauden kala | Hätälä

Kuha
MAISTUVAA KALARUOKAA KOTIMAISESTA KUHASTA

Nappaa tästä Hätälän parhaat kuhareseptit ja muut herkulliset vinkit ruuanlaittoon kotimaisesta luonnonkalasta kuhasta!

“Kuhan kokkasin” saattaa kuulostaa vähättelevältä, mutta kyseessä voikin olla herkullinen ateria kotimaisesta luonnonkalasta! Maukas, vaalealihainen kuha eli Sander lucioperca on Suomen arvostetuimpia saaliskaloja.

TUOREET KUHAFILEET SUOMESTA

Hätälän kuhaa tulee mm. Oulujärveltä, Keiteleeltä ja lounaisilta merialueilta. Kotimainen kuha käy kalastajien pyydyksiin parhaiten kevättalvella sekä syksypuolella vuotta jäiden tuloon saakka.

Suomalaiset ammattikalastajat pyytävät kuhaa pääasiassa verkoilla ja rysillä. Hätälän kalastajat noudattavat vastuullisuutta kuhan, kuten muidenkin kotimaisten luonnonkalojen pyynnissä. Myös kalankäsittely hoituu ammattitaitoisesti: kuhat tainnutetaan ja verestetään sekä jäitetään heti pyynnin jälkeen, että kala pysyy tuoreena. Tutustu Hätälän kalastajiin.

 

Tuoreet kuhafileet | Kauden kala | Hätälä

MITÄ KUHASTA VOI KOKATA

Miedonmakuinen kuha on monien suosikkikala, eikä ihme: tuoreet kuhafileet maistuvat herkullisilta pelkästään pannulla voissa paistettuna. Kuha ei ole vaativa kala valmistaa: siitä saa maistuvan uuniruuan yhden vuoan taktiikalla ja vain puolessa tunnissa, kuten Yrttikuorrutettu kuha sitruunaperunoilla. Myös Kuhanyytit valmistuvat helposti ja nopeasti, mutta ovat sitäkin maistuvampia. Ja tietysti kuhasta syntyy myös kunnon kalakeitto! Kuhakeitto yrttiöjyllä poikkeaa perinteisestä kalakeitosta siinä, että kuha paistetaan pannulla ja lisätään valmiiseen keittoon vasta loppuvaiheessa. Skrollaa alemmas myös muihin herkullisiin kuharesepteihin!

Vinkki: varsinaisten kuhareseptien lisäksi kuha toimii myös ahvenresepteissä ja siikaresepteissä.

Ruokatoimittaja Satu Koiviston blogista löydät yksityiskohtaiset ohjeet kuhan paistamiseen pannulla. Katso Satun vinkit ja resepti Hätälän kuhafileelle.

 

MISTÄ KUHAA SAA

Kysy Hätälän kuhaa kauppasi palvelutiskistä, tai valitse Hätälän rasiapakatut tuoreet kuhafileet 250 g:n pakkauksessa.

Tutustu myös muihin kotimaisiin kauden kaloihin ja katso, mitä kaloja on nyt parhaiten saatavilla Kauden kala -sivulla.

 

 

KUHAN RUODONPOISTO

Kuhafileestä saa poistettua ruodot helpoiten V-leikkauksella. Ruodot voi poistaa myös nyppimällä. Katso helppo ohje kuhan ruodonpoistoon videolta!

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi