Välimeren uunikuha reseptikuva | Hätälä

Välimeren uunikuha

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Vuokaruoka kotimaisesta kuhasta hurmaa sekä maullaan että välimerellisen värikkäällä ulkonäöllään. Mehukkaaksi kypsyvien kuhafileiden makua korostavat reseptin tuoreet yrtit, aurinkokuivattu tomaatti ja feta. Trendikäs peltiruoka syntyy kätevästi yhden vuoan taktiikalla, eikä valmistus vie paljoa aikaa. Peltiruoka kuhasta sopii niin arkeen kuin rentoon viikonlopun viettoon. Uunikalareseptin Hätälälle laati Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

500 g Hätälän kuhafileetä
200 g herkkusieniä
1 punainen paprika
400 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
10 kivettömiä oliiveja
2 tl kapriksia
2 rkl suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia
150 g fetajuustoa
Marinadi
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa

Valmistus

1. Puolita paprika, poista siemenet, kanta ja paloittele. Huuhtele tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli.
2. Leikkaa kalafileet tarvittaessa yhtä suuriksi paloiksi. Asettele fileet vuokaan ja mausta kevyesti suolalla.
3. Lisää kasvikset, käsin murennettu feta, oliivit, kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit joukkoon.
4. Valmista marinadi: Kuori ja hienonna valkosipulit sekä hienonna yrtit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
5. Lusikoi marinadi muiden ainesten päälle vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 200 ºC asteessa noin 20–25 minuuttia.
6. Koristele halutessasi tuorein yrtein.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *