Kokonainen kirjolohi uunissa tai grillissä | Reseptit | Hätälä

Kirjolohi uunissa tai grillissä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (58)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Katso selkeä resepti, miten kirjolohi valmistetaan uunissa tai grillissä. Uunilohi on hyvää ja terveellistä kalaruokaa helposti! Voit katsoa ohjeet uunilohen tai uunikirjolohen valmistukseen myös videolta.

Ainekset

1 kpl Hätälän kokonaista kirjolohta tai 1–2 kg Norjan lohi

1 pnt tilliä

2 tl inkivääritahnaa

2 kpl limeä

suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Huuhtele kokonainen kirjolohi ja kuivaa paperilla. Mausta kala sisäpuolelta raastetulla limen kuorella ja mehulla, inkivääritahnalla, suolalla ja pippurilla. Laita myös tillit kalan sisään.

Kypsennä kala 180-asteisessa uunissa noin 30 min. riippuen kalan koosta. Voit kypsentää kalan myös grillissä folion tai ritilän päällä.

Kala on kypsää, kun sen lämpötila on n. 55–60 astetta. Kokonaisen kalan kypsyyden voi testata myös selkäevästä: kypsästä kalasta evä irtoaa helposti.

 

Katso video

Tiesitkö

Kypsennysaikaan vaikuttaa sekin, mikä kalan lämpötila on uuniin laitettaessa. Kala kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen uuniin laittamista, eli samalla kun se maustuu. Tämä lyhentää kypsennysaikaa.

Kommentit

 1. Sakke
  03.10.2022 klo 11:49

  Kiertoilmauunissa riittää 160 astetta, paistoaika hieman pidempi ja tulee vielä mehevämpi. Jos vielä hieman savu-barbequesoosia sisään, niin saa herkullista vaihtelua.

  • Hätälä
   03.10.2022 klo 11:52

   Kiitos, hyviä vinkkejä!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *