Kokonainen kirjolohi uunissa tai grillissä | Reseptit | Hätälä

Kirjolohi uunissa tai grillissä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (58)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Katso selkeä resepti, miten kirjolohi valmistetaan uunissa tai grillissä. Uunilohi on hyvää ja terveellistä kalaruokaa helposti! Voit katsoa ohjeet uunilohen tai uunikirjolohen valmistukseen myös videolta.

Ainekset

1 kpl Hätälän kokonaista kirjolohta tai 1–2 kg Norjan lohi

1 pnt tilliä

2 tl inkivääritahnaa

2 kpl limeä

suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Huuhtele kokonainen kirjolohi ja kuivaa paperilla. Mausta kala sisäpuolelta raastetulla limen kuorella ja mehulla, inkivääritahnalla, suolalla ja pippurilla. Laita myös tillit kalan sisään.

Kypsennä kala 180-asteisessa uunissa noin 30 min. riippuen kalan koosta. Voit kypsentää kalan myös grillissä folion tai ritilän päällä.

Kala on kypsää, kun sen lämpötila on n. 55–60 astetta. Kokonaisen kalan kypsyyden voi testata myös selkäevästä: kypsästä kalasta evä irtoaa helposti.

 

Katso video

Tiesitkö

Kypsennysaikaan vaikuttaa sekin, mikä kalan lämpötila on uuniin laitettaessa. Kala kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen uuniin laittamista, eli samalla kun se maustuu. Tämä lyhentää kypsennysaikaa.

Kommentit

  1. Timo
    01.04.2021 klo 17:03

    No mihin tuo inkivääritahna laitetaan ja missä vaiheessa valmistusta

    • Hätälä
      06.04.2021 klo 08:25

      Kiitos huomiosta! Reseptiä on nyt tarkennettu inkivääritahnan osalta.

  2. Lauri
    28.07.2021 klo 00:49

    Mihin tota inkivääritahnaa tarvitaan? Lohi on herkullista sellaisenaan, hippunen merisuolaa uuniin mennessä, lautasella sitten voi tahtoessaan puristaa sitruunasta hiukan päälle.

    • Hätälä
      02.08.2021 klo 13:43

      Lohi tosiaan on herkullista ihan sellaisenaan, mutta sen kanssa toimivat myös monet mausteet, jos kaipaa välillä vaihtelua.

  3. Kave
    11.10.2021 klo 17:59

    30 min. kypsymisaika.ja 2 kg lohi.Älkäähän nyt….

    • Hätälä
      12.10.2021 klo 10:59

      Hyvä huomio: kypsennysaika tosiaan vaihtelee kalan koosta riippuen. Olemme tarkentaneet ohjetta sen osalta. Kiitos palautteesta!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *