Lohitacot | Reseptit | Hätälä Oy

Lohitacot

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Rapeat lohitacot maistuvat sekä kalaruuan että texmex-keittiön ystäville. Lohen tai kirjolohen lisäksi tacojen täytteenä on tomaatti-papusalsaa ja jogurttikastiketta. Raikas korianteri viimeistelee makuyhdistelmän, kokeile mutkattoman herkullista kalareseptiä! Reseptin Hätälälle on suunnitellut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

Lohi

n. 800 g Hätälän Lohifilee, ruodoton tai Kirjolohifilee

ripaus suolaa ja mustapippuria

1 tl tuoretta korianteria

Tomaatti-papusalsa

200 g kirsikkatomaatteja

100 g papuja (pensaspapu)

100 g punakaalia

1 kpl punasipuli

1 kpl valkosipulin kynsi

1/2 kpl punainen mieto chili

1 rkl limen mehua

ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Jogurttikastike

2 dl maustamatonta jogurttia

1 tl tuoretta korianteria

1 tl tuoretta minttua

ripaus suolaa

Tacot

6 kpl vehnätortilloja

Valmistus

Lohen valmistus:

Leikkaa lohesta leveyssuunnassa reilun kokoisia suikalepaloja, ilman nahkaa. Paista lohen palat kuumalla paistinpannulla kypsiksi, Hienonna korianteri. Ripottele paistetun lohen päälle hieman suolaa, mustapippuria ja tuore korianteri.

Tomaatti-papusalsan valmistus:

Keitä papuja suolavedessä 8-10 minuuttia koosta riippuen. Kaada pavut siivilään ja jäähdytä ne. Leikkaa pavut pienemmiksi paloiksi. Pese ja leikkaa tomaatit neljään osaan. Leikkaa punakaali ohueksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita kaikki keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla.

Jogurttikastikkeen valmistus:

Sekoita jogurtti, mausteet ja hienonna yrtit keskenään. Säilytä viileässä.

Tacot:

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tortillan riippumaan uuniritiöiden pinnojen väliin väljästi. Nosta uuniin muutamaksi minuutiksi. Rapea taco on valmis nautittavaksi

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *