Lohipizza
Ainekset
300 g Hätälän lämminsavulohta
4½ dl Jauhoja
25 g Hiivaa
2 rkl Oliiviöljyä
Suolaa
1½ dl Käden lämpöistä vettä
1 rkl Oliiviöljyä
½ kpl Sipulia
3 kpl Valkosipulin kynttä
Tuoretta timjamia
0,5 l Tomaatti murskaa
0,5 l vettä
100 g Katkarapuja
Herkkusieniä
Juustoraastetta
Valmistus
Sekoita veteen hiiva, suola ja lopuksi muut aineet. Kääntele taikinaa reunojensa päälle ristiin. Tunnet kuinka taikina kiinteytyy ja sitkostuu. Anna kohota huoneen lämmössä noin 30 min.
Valmista tomaattikastike sillä aikaa kuullottamalla sipuli, valkosipulihake ja timjami tilakassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Hauduta 20 minuuttia. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi.
Levitä tomaattikastike ja muut täytteet, juuston ollessa viimeinen.