Savukalaterriini lohesta ja vaaleasta kalasta | Reseptit | Hätälä Oy

Savukalaterriini

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Tämä herkullinen kalaterriini kruunaa juhlapöydän! Tarjoile terriini osana alkupalapöytää tai viimeistele kastikkeella juhlavaksi pääruuaksi. Terriiniin käytetään vaaleaa kalaa sekä lämminsavulohta ja se kypsennetään lempeästi vesihauteessa.

Ainekset

250 g vaalealihaista kalaa fileenä, kuten haukea, kuhaa, siikaa tai ahventa (raakana)

250 g Hätälän savulohta

2 paahtoleipäviipaletta

2 dl kuohu- tai ruokakermaa

2 munaa

1 limetti

2 rkl silputtua tilliä

2 rkl silputtua kevätsipulin vaaleaa osaa

1 tl suolaa

valkopippuria

Valmistus

Leikkaa leivinpaperiarkista pitkänomaisen vuoan pituinen pala. Laita se vuokaan niin, että se peittää sivut ja pohjan. Reunan yli tuleva paperi käännetään terriinin päälle paistamisen ajaksi. Voitele vuoan päädyt.

Paloittele kalat reiluin kokoisiksi kuutioksi ja soseuta kalat tehosekoittimessa, lisää kananmuna, leipä, josta on poistettu reunat ja sipuli sekä limen mehu. Lisää lopuksi kerma. Anna koneen käydä kunnes seos on tasainen.

Kaada massa vuokaan ja käännä vuoasta tuleva leivinpaperin ylimääräinen osa terriinin päälle.

Paista 175 asteessa vesihauteessa n. 1 tunti. Kumoa terriini tarjolle. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä terriini pääse kuivumaan kypsennyksen aikana.

Tiesitkö

Terriini tarkoittaa mureketta, joka on kypsennetty kannellisessa vuokamaisessa astiassa eli terriinissä. Raaka-aineiksi sopivat kaikki kalat ja siihen on helppo yhdistää eri makuja ja värejä kasviksista ja yrteistä.

Terriini on mahdollista tarjoilla niin arkisena pääruokana kuin juhlallisen alkupalapöydän yhtenä komponenttina. Pääruokana tarjoiluna terriinin kastikkeeksi sopii esimerkiksi hollandaise tai kylmä kermaviilikastike maustettuna yrteillä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *