Perinteinen valkokastike | Reseptit | Hätälä Oy

Valkokastike kalalle

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Valkokastike on perinteinen monen kalaruuan kaveri ja vaivatonta valmistaa myös itse. Mausta valkokastike suolalla ja pippurilla, halutessasi myös pienellä määrällä jauhettua muskottia.

Ainekset

40 g voita

40 g vehnäjauhoja

½ l kulutusmaitoa

Suolaa ja pippuria mausteeksi

Valmistus

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, miedolla lämmöllä. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kunnes jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti voihin. Kypsennä niin ettei seoksen väri muutu (ruskistu). Lisää kuumennettu maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen, jotta kastikkeesta saadaan tasainen. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tiesitkö

Kastikkeen makua voidaan täydentää pienellä määrällä jauhettua muskottia. Kastikkeesta voi jatkaa moneen muuhun kastikkeeseen esim. klassinen kuhaa waleskaan kuuluu mornay-kastike, joka on valkokastike juustoraasteella parannettuna.

Kommentit

  1. Hannu Tikka
    21.12.2021 klo 03:24

    Onko Hätilällä valmista valkokastiketta ?
    Hyvää joulua

    • Hätälä
      21.12.2021 klo 10:09

      Hätälän valikoimissa ei valitettavasti ole kastikkeita. Oikein hyvää joulua myös sinulle!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *