Kalakeitto: Perunapurjokeitto kylmäsavulohella | Reseptit | Hätälä Oy

Perunapurjo­keitto kylmäsavu­lohella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Makoisa Perunapurjokeitto kylmäsavulohella sopii erinomaisesti vaikkapa pakkaspäivän ruuaksi. Katso helppo kalakeittoresepti ja kokeile!

Ainekset

4 - 6 annosta

  • 400 g kuorittua raakaa perunaa
  • 300 g purjoa (valkoista ja vaaleanvihreää osaa)
  • 1 1/2 l kanalientä
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 pieni purjo ohuina suikaleina
  • 10 g voita
  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 2 rkl kirvelisilppua
  • 200 g ranskankermaa

Valmistus

Paloittele perunat ja purjo suuriksi paloiksi, keitä palat kanaliemessä noin 45 minuuttia. Soseuta tehosekoittimella.
Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla, keitä hieman kokoon.
Ripottele kirveli lohiviipaleille, kääri viipaleet rullalle ja pakasta rullat 10 minuutiksi.
Kuullota sillä aikaa suikaloitu purjo voissa.
Leikkaa lohirullat ohuiksi viipaleiksi.
Annostele keitto lautasille, lisää lohirullaviipaleet, purjosilppu ja 1 rkl ranskankermaa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *