Hätälän juhalava kuharuoka jouluksi | Resepti | Hätälä

Juhlava joulukuha

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Kotimainen luonnonkala kuha sopii myös joulupöytään. Tässä juhlavassa kuhareseptissä kala saa jouluista makua kanelista, neilikasta ja tähtianiksesta. Kaksi kuhafileetä päällekkäin takaa lopputuloksen, joka on erityisen mehukas – ja upean näköinen tarjottava. Kokeile ruokabloggaaja Peggy Thomasin Hätälälle laatimaa herkullista kuhareseptiä. Maistuu toki muulloinkin kuin jouluna!

Ainekset

4 pkt Hätälän kuhafileetä
1 dl valkoviiniä
1 rkl tummaa siirappia
1/2 sitruunan mehu
1 kanelitanko
1 tähtianis
1 tl kokonaisia neilikoita
pieni pala tuoretta kuorittua inkivääriä
1 tl suolaa tai oman maun mukaan
1 tl rosépippuria
1 sitruuna viipaleina
Nippu tuoretta persiljaa
Nippu tuoretta timjamia
2 rkl mantelilastuja
Ruusukaali-punasipulipaistos:
400 g ruusukaalia
2 punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl sinappia
1  ripaus suola ja mustapippuria
2 rkl karpaloita

Valmistus

Mittaa valkoviini, sitruunanmehu, siirappi, mausteet ja inkivääri kattilaan. Kiehauta seos nopeasti, anna jäähtyä ja siivili mausteet pois. Hienonna yrtit.

Valele fileet kauttaaltaan liemellä. Asettele puolet fileistä uunivuokaan ja ripottele yrtit päälle. Nosta loput fileet päälle. Sido kalat toisiinsa kevyesti paistinarulla ja ripottele päälle mantelilastuja. Leikkaa sitruunasta viipaleita ja asettele ne narun alle. Kypsennä uunissa 200 ºC asteessa noin 20 minuuttia.

Leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois, halkaise kaali ja poista tarvittaessa uloin lehti. Paahda pannulla keskilämmöllä oliiviöljyssä ja anna hieman kaalien pehmetä. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää  se pannulle ja paista muutama minuutti. Lisää lopuksi hunaja, sitruunamehu sinappi ja mausteet. Kääntele, kunnes mausteet tasoittuvat.

Asettele paistos lautaselle ja ripottele karpalot päälle. Tarjoile kuhan kanssa.

 

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *