Uunilohi ja parsarisotto reseptikuva

Uunilohi ja parsarisotto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hyödynnä parsasesonki herkuttelemalla tällä helpolla kalaruualla, joka yhdistää parsan ja mehukkaan uunilohen. Yrteillä ja sitruunalla maustettu uunilohi ja raikkaan täyteläinen parsarisotto tuovat kevään keittiöön! Uunilohi ja parsarisotto sopii erinomaisesti viikonloppuun ja koko kevään herkkuhetkiin. Juhlava lohiruoka lohifileestä tai kirjolohifileestä valmistuu alle tunnissa ja on suhteellisen helppo tehdä. Keväisen reseptin laati Hätälälle suosikkibloggaaja Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista. Kannattaa kokeilla!

Ainekset

800 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
1 nippu parsaa
3/4 dl  oliiviöljyä
1 tl sitruunan raastetta (luomu)
1 rkl lehtipersiljaa
1 rkl basilikaa
1/2–1 tl merisuolaa myllystä
1/2 tl mustapippuria myllystä
Parsarisotto:
1 iso makea sipuli
1 valkosipulinkynsi
40 g voita
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl raastettua parmesaania
1/4 tl mustapippuria myllystä

 

Valmistus

Kuumenna uuni 200 °C asteeseen. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Napsauta sormilla parsan tyvestä puumainen osa pois ja leikkaa parsat kolmeen osaan.

Huuhtele sitruuna ja raasta kuori. Hienonna yrtit. Sekoita öljy, sitruuna, yrtit  ja mausteet keskenään.

Leikkaa lohi annospaloiksi. Asettele lohi ja parsat uunipellille. Ripottele öljyseos päälle. Nosta uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi, kunnes lohi on kypsää.

Valmista risotto: Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita liemikuutio kuuman veden joukkoon. Kuumenna kattila, lisää voi ja kuullota sipulit ja riisi voissa. Kaada viini joukkoon ja anna kiehahtaa. Laske keskilämmölle.

Lisää kasvislientä pienissä erissä kattilaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt riisiin. Lisää lopuksi parmesaani, mustapippuri ja uunissa kypsennetyt parsat. Sekoita hyvin.

Annostele risotto lautasille, nosta lohi risoton päälle ja koristele esim. tuoreilla yrteillä ja sitruunalla.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *