Hätälän teriyakilohi | Kalareseptit | Hätälä

Teriyaki uunilohi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Rakastatko japanilaista ruokaa? Tämä uunilohiresepti on sinulle, sillä se tulvii japanilaisen keittiön henkeä parhaimmillaan! Teriyaki-uunilohi valmistuu helposti Hätälän lohifileestä ja maistuu herkulliselta pikkelöityjen kurkkujen, salaatin ja riisin kera. Vinkki: voit valmistaa lohifileen uunissa kokonaisena tai leikata fileen sopiviksi annospaloiksi ja kypsentää palat pannulla tai grillissä. 

Ainekset

Hätälän lohifilee
Teriyaki-kastiketta
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Leikattua kevätsipulia
Pikkelöity kurkku:
300 g tuorekurkkua tai avomaankurkkua
Tilliä (runsaasti)
1-2-3-liemi eli:
1 osa etikkaa (0,5 dl)
2 osaa sokeria (1 dl)
3 osaa vettä (1,5 dl)
Suolaa

Valmistus

Pikkelöity kurkku: Kiehauta 1-2-3-liemi ja mausta suolalla. Voit varioida makua lisäämällä esimerkiksi sinapinsiementä tai tähtianista. Jäähdytä liemi. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Leikkaa tilli ja sekoita kurkkuviipaleisiin. Kaada jäähtynyttä lientä kurkkujen ja tillin päälle, peitä kannella ja ravistele hetki.

Leikkaa lohifilee halutessasi sopivankokoisiksi annospaloiksi. Suolaa kala kevyesti. Annostele teriyaki-kastike lohifileen tai annospalojen päälle, kääntele ja anna marinoitua 30 minuuttia. Paahda kala uunissa, pannulla tai grillissä, kunnes sen sisälämpötila on noin +55 °C. Kaloja voi penslata kastikkeella kypsymisen aikana.

Ripottele kypsän kalan pintaan paahdettuja seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Tarjoa kalat riisin, salaatin ja pikkeilöidyn kurkun kanssa.

Tiesitkö

Voit suolata kalan myös nestesuolauksella. Valmista 10 % suolaliemi: sekoita 1 dl (100 g) karkeaa merisuolaa ja 9 dl (900 g) vettä. Kiehauta ja jäähdytä. Upota lohifilee tai annospalat seokseen noin 15 minuutiksi.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *