Juhlapöydän pienet lohipiirakat | Reseptikuva | Hätälä

Juhlapöydän pienet lohipiirakat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Juhlapöydän pienet lohipiirakat ovat hurmaavan makuisia suupaloja, jotka sopivat täydellisesti juhlabuffettiin, seisovaan pöytään tai vaikka kahvihetken suolaisiksi tarjottaviksi. Sormin syötävät pikkusuolaiset cocktailpalat tai kanapeet on helppo valmistaa ja laittaa tarjolle. Pienet, lehtevät lohipiirakat syntyvät kätevästi kaupan valmistaikinasta. Suussasulavassa täytteessä maistuu mm. kevätsipuli ja raikas lime. Lohipiirakoiden reseptin Hätälälle suunnitteli Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

Pienet lohipiirakat, 20 kpl
20 kpl
250 g valmista voitaikinalevyä
1 pieni kananmuna
1 tl unikonsiemeniä
Lohitäyte:
250 g Hätälän Loimulohifileepala
200 g ranskankermaa
1/2 tl mustapippuria
1 kevätsipuli varsineen
1/2 limetin mehua
5 retiisiä
nippu korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistus

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päälle taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa esim. pizzaleikkurilla taikinasta 20 neliötä ja siirrä ne uunipellille. Voitele neliöt kevyesti vispatulla kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Nosta uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi, kunnes piirakat ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista täyte: Poista loimulohen nahka ja paloittele lohi pienemmäksi haarukalla. Sekoita lohi, ranskankerma, mustapippuri, hienonnettu kevätsipuli ja limetin mehu.

Halkaise piirakat veitsellä. Nosta kansi pois ja täytä lohimoussella. Koristele lopuksi viipaloiduilla retiiseillä ja korianterilla. Asettele kansi päälle ja tarjoile.

 

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *