Lohilehikäinen kylmäsavulohella | Reseptit | Hätälä Oy

Lohilehikäinen

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Lohilehikäinen voitaikinasta on herkullinen tarjottava vaikka brunssilla tai iltapalaksi. Kokeile ja herkuttele esimerkiksi munakokkelin kera!

Ainekset

2 palaa / 130 g Voitaikinaa

Hätälän kylmäsavulohisiivuja tai kylmäsavukirjolohisiivuja

3 kpl Kananmunaa

½ dl Kermaa

25 g Voita

Suolaa, pippuria ja sitruunan mehua maustamiseen

Seesaminsiemeniä koristeluun

Kananmunaa voiteluun

2 rkl Ruohosipulia

Valmistus

Leikkaa sulatetut voitaikinalevyt poikittain kahteen osaan. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 5–10 min. ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Valmista munakokkeli paistinpannulla kermasta ja kananmunasta. Lisää lopuksi voi ja pilkottu ruohosipuli.

Halkaise lehikäinen ja aseta väliin munakokkeli sekä kylmäsavulohiviipaleet. Nosta kansi päälle.

Tarjoile hieman paremmalla aamupalalla vaikka äitien- tai isänpäivä tai hääpäivänä, tai iltaruokana salaatin kera.

Tiesitkö

Munakokkelin sijasta lehikäisen väliin lohen seuraksi sopivat monet muutkin täytteet, kuten esimerkiksi parsa, tomaattisalaatti ja punasipuli.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *