Täyteläinen muikku-perunapata tuoreista muikuista | Reseptit | Hätälä

Muikku-perunapata

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Täyteläinen muikku-perunapata sopii erinomaisesti viileiden päivien lämmittäjäksi. Tuoreet muikut ja valkosipulilla höystetyt, kermassa haudutetut perunaviipaleet sopivat toisilleen erinomaisesti. Muikku-perunapataa on helppo valmistaa kerralla isompikin satsi! Herkullisen muikkureseptin on Hätälälle laatinut Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

300 g Hätälän perattua muikkua
1 kg kuorittuja perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä
5 dl ruokakermaa
1 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl voita

Valmistus

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua persilja.
2. Leikkaa kuoritut perunat veitsellä noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
3. Huuhtele viipaleet kylmässä vedessä. Taputtele kuiviksi talouspaperiin.
4. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon valkosipuli, mausteet, persilja ja perunat.
5. Hauduta perunoita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
6. Huuhtele muikut tarvittaessa viileällä vedellä ja kuivaa sen jälkeen talouspaperilla.
7. Voitele pata voilla. Lisää perunaseos ja muikut pataan, sekoita.
8. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kommentit

  1. Pekka Nurminen
    27.10.2021 klo 12:56

    Tämä on näköjään ruokalaji, joka paranee seuraavaksi päiväksi. Maku tulee lämmitettynä paremmin esille,mutta aika mieto se silti on. Samat lisukkeet kuin silakkalaatikon kanssa (Etikkapunajuuret, suola- ja maustekurkut tai etikkavesi) toimivat tässäkin hyvin.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *