Muikku-perunapata
Ainekset
300 g Hätälän perattua muikkua
1 kg kuorittuja perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä
5 dl ruokakermaa
1 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl voita
Valmistus
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua persilja.
2. Leikkaa kuoritut perunat veitsellä noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
3. Huuhtele viipaleet kylmässä vedessä. Taputtele kuiviksi talouspaperiin.
4. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon valkosipuli, mausteet, persilja ja perunat.
5. Hauduta perunoita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
6. Huuhtele muikut tarvittaessa viileällä vedellä ja kuivaa sen jälkeen talouspaperilla.
7. Voitele pata voilla. Lisää perunaseos ja muikut pataan, sekoita.
8. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Tämä on näköjään ruokalaji, joka paranee seuraavaksi päiväksi. Maku tulee lämmitettynä paremmin esille,mutta aika mieto se silti on. Samat lisukkeet kuin silakkalaatikon kanssa (Etikkapunajuuret, suola- ja maustekurkut tai etikkavesi) toimivat tässäkin hyvin.