Haukipihvi kalaburger
Ainekset
500 g Hätälän haukifileetä
1/2 dl perunahiutaleita
2 dl kermaa
2 kpl kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl tillihaketta
1/2 sitruunan mehu
Hampurilaisiin:
4 kpl sämpylöitä
1 kpl punasipulia renkaina
2 dl coleslaw-salaattia
vihanneksia, esim. tomaattia, jäävuorisalaattia tai salaatinlehtiä, suolakurkkua
Kastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl tillihaketta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
Valmistus
Tee haukipihvit: Sekoita kulhossa perunahiutaleet, kananmuna ja kerma. Anna turvota 10 minuuttia ja lisää joukkoon sekoittaen jauhettu haukifilee ja mausteet. Muotoile öljytyillä käsillä hieman sämpylöitä isompia pihvejä ja paista pannulla väri pintaan. Kypsennä loppuun uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin hienonnettu tilli, sokeri, suola ja sitruunamehu.
Paahda sämpylät leivänpaahtimessa. Kokoa hampurilainen levittämällä coleslaw pohjalle ja sen päälle pihvi, sipulirenkaat, mieleisesi muut täytteet ja kastike. Nosta lopuksi sämpylän puolikas kanneksi.
Kuuluuko reseptiin perunahiutalejauho vai korppujauho? Aineissa mainittu perunajauho, teko ohjeessa korppujauho
Kiitos hyvästä huomiosta! Pitäisi olla perunahiutale molemmissa kohdin; olemme nyt korjanneet reseptin.