Haukipihvi kalaburger reseptikuva

Haukipihvi kalaburger

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hauki on monipuolinen ruokakala. Hätälän kotimaisesta haukifileestä syntyvät vaikka nämä herkulliset haukipihvit. Herkuttele kalaburgerina tai tarjoa haukipihvit perinteiseen tapaan perunamuusin kera. Katso herkullinen kalaresepti ja kokeile!

Ainekset

500 g Hätälän haukifileetä
1/2 dl perunahiutaleita
2 dl kermaa
2 kpl kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl tillihaketta
1/2 sitruunan mehu

Hampurilaisiin:
4 kpl sämpylöitä
1 kpl punasipulia renkaina
2 dl coleslaw-salaattia
vihanneksia, esim. tomaattia, jäävuorisalaattia tai salaatinlehtiä, suolakurkkua

Kastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl tillihaketta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua, tai oman maun mukaan

Valmistus

Tee haukipihvit: Sekoita kulhossa perunahiutaleet, kananmuna ja kerma. Anna turvota 10 minuuttia ja lisää joukkoon sekoittaen jauhettu haukifilee ja mausteet. Muotoile öljytyillä käsillä hieman sämpylöitä isompia pihvejä ja paista pannulla väri pintaan. Kypsennä loppuun uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin hienonnettu tilli, sokeri, suola ja sitruunamehu.

Paahda sämpylät leivänpaahtimessa. Kokoa hampurilainen levittämällä coleslaw pohjalle ja sen päälle pihvi, sipulirenkaat, mieleisesi muut täytteet ja kastike. Nosta lopuksi sämpylän puolikas kanneksi.

Kommentit

  1. Sari Flinck
    03.08.2021 klo 16:11

    Kuuluuko reseptiin perunahiutalejauho vai korppujauho? Aineissa mainittu perunajauho, teko ohjeessa korppujauho

    • Hätälä
      10.08.2021 klo 10:06

      Kiitos hyvästä huomiosta! Pitäisi olla perunahiutale molemmissa kohdin; olemme nyt korjanneet reseptin.

  2. Marja-Liisa
    22.08.2023 klo 19:07

    Ihanko totta puolen sitruunan mehu? Kokeiltu on ja överiksi meni. Ei tiennyt kalaa syövänsä.

    • Hätälä
      23.08.2023 klo 10:26

      Kiitos palautteestasi! Sitruunan määrä on varmastikin makuasia. Tässä meidän reseptissämme sen maku saattaa korostua, koska sitruunaa tulee myös kastikkeeseen. Lisäsimme huomautuksen kastikereseptiin, että sitruunan määrän voi arvioida myös oman maun mukaan.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *