Paistettu kuha ja salviaperunat reseptikuva kuva

Paistettu kuha ja salviaperunat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kuha on monen suomalaisen suosikki, eikä ihme: niin mehukkaita ja herkullisia kuhafileistä tulee esimerkiksi pannulla paistettuna. Kuhan mieto maku korostuu yksinkertaisten ainesten seurana, kuten tässä helpossa reseptissä. Kun paistetun kuhan lisukkeeksi kokkaa juuri sopivasti maustetut salviaperunat ja kylmänä tarjoiltavan kermaviilikastikkeen, makuelämys on vertaansa vailla. Nappaa tästä erinomainen kuharesepti, joka tekee tavallisestakin viikonlopun ruokahetkestä juhlavamman! Herkullisen kuhareseptin Hätälälle laati Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas. Katso lisää inspiroivia reseptejä kuhan omalta kauden kala -sivulta.

Ainekset

500 g Hätälän kuhafileetä
2 rkl öljyä
20 g voita
sormisuolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
(persiljaa koristeeksi)
Salviaperunat:
800 g perunoita (puikula)
2 rkl öljyä
20 g voisulaa
nippu salvian lehtiä
ripaus sormisuolaa
Kermaviilikastike:
200 g kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl makeaa sinappia
1 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Valmistus

Valmista ensin kermaviilikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet keskenään. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Valmista salviaperunat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita öljy ja voisula keskenään. Pese ja halkaise perunat pituussuuntaan. Laita perunat uunivuokaan ja kaada öljy-voiseos sekaan. Ripottele lopuksi sormisuolaa ja salvian lehdet perunoiden päälle. Nosta uunin keskitasolle. Kypsennä noin 50 minuuttia, perunoiden koosta riippuen.

Paista lopuksi kuha pannulla. Kuumenna pannu keskilämmölle, lisää öljy ja lopuksi voi. Asettele fileet pannulle. Paista noin kolme minuuttia per puoli, fileiden paksuudesta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele halutessasi persiljalla.

Tiesitkö

Moniin kuharesepteihin sopivat myös muut vaalealihaiset kotimaiset luonnonkalat, kuten siika ja ahven – ja päinvastoin. Kannattaa kokeilla!

Kommentit

  1. Jaana Wilska
    24.10.2022 klo 14:16

    Hyviltä vaikuttavat 👍👌🌞

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *