Yrttikuorrutettu kuha sitruunaperunoilla

Yrtit korostavat hienostuneesti kotimaisen kuhan makua. Kun valmistaa samalla uunivuoalla kuhan seuraksi pirteän sitruunaiset perunat, ihanan keväinen makusinfonia on valmis – reilussa puolessa tunnissa!

Ainekset

Yrttikuorrutettu kuha
750 g Hätälän Kuhafilee
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku persiljaa
1/2 ruukkua timjamia
1 iso rosmariinin oksa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl pankojauhoja
Sitruunaperunat
800 g valmiiksi pestyjä pieniä siikli-perunoita
1 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori raastettuna
Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
100 g fetaa

Valmistus

1. Leikkaa perunat kuorineen keskeltä halki ja huuhtele viileän veden alla.
2. Taputtele kuivaksi esim. talouspaperilla ja siirrä perunat uunivuokaan.
3. Kaada vuokaan oliiviöljy. Huuhtele sitruuna ja raasta keltaista kuorta joukkoon.
4. Mausta perunat suolalla ja pippurilla, ja sekoita. Murenna fetajuustoa perunoiden päälle.
5. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tee sillä aikaa yrttimarinadi kalalle: yhdistä yrtit, kuorittu valkosipuli ja oliiviöljy ja hienonna seos esim. sauvasekoittimella sileäksi.
6. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Mausta kuhafileet suolalla ja mustapippurilla. Asettele kalapalat vuokaan esipaistettujen perunoiden ja fetan seuraksi. Lusikoi yrttiöljyä ja pankojauhoa kalapalojen pintaan.
7. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 10 minuuttia.
8. Koristele mielesi mukaan, esim. tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.