Juustoinen savulohipata
Ainekset
250 g Hätälän Savulohta paloiteltuna
300 g Hätälän Lohisuikale (hunajainen tai maustamaton) tai lohta kuutioituna
1/2 dl rypsiöljyä
1 kpl fenkolia suikaloituna
1 kpl paprikaa suikaloituna
1 kpl punainen chilipaprika kuutioituna
1 dl purjosipulia viipaleina
500 g perunoita kuutioituna
2 tl karritahnaa
1 rkl tilliä hienonnettuna
1 rasia tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
Valmistus
Kypsennä perunakuutiot suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi. Jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta. Kuullota reilun kokoisessa kattilassa öljyssä fenkoli, paprika, purjosipuli ja chili. Lisää joukkoon peruna, kalat, karritahna, tuorejuusto ja ruokakerma. Sekoita seos tasaiseksi.
Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.
Tiesitkö
Voit käyttää myös valmista perunapakastepussia. Vähennä tällöin ruokakerman määrä yhteen desilitraan.