graavilohipiirakka flammekueche reseptikuva Ranska-menu

Graavilohipiirakka eli Flammekueche graavilohella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Flammekueche on perinteinen ohut piiraspohja Ranskasta. Se on helppo leipoa ja voit päällystää piirakan makusi mukaisilla täytteillä. Tässä reseptissä piiras päällystetään Hätälän graavilohella. Graavilohipiirakan resepti on osa Hätälän keittiössä -sarjan Ranska-menua. Katso koko menu ja kokkaa kolmen ruokalajin illallinen ranskalaisen keittiön hengessä!

Ainekset

250 g Hätälän graavilohisiivuja
200 g crème fraîchea tai smetanaa
1/2 kpl punasipulia
punainen paprika pieneksi pilkottuna
2–3 rkl pieniä kapriksia
2 rkl korianteria
1/2 sitruunan tai limen mehu
tabascoa
suolaa ja mustapippuria
rucolan versoja
Piirastaikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1,5 dl vettä

Valmistus

Tee piirastaikina: Mittaa ja sekoita hyvin jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin eri astiaan öljy, vesi ja suola, ja ala lisätä seokseen jauhoja koko ajan sekoittaen joko kädellä tai lastalla.

Taikina on valmis, kun se ei tartu enää. Lisää jauhoja tarvittaessa lopussa – taikinan tulee olla tasainen ja kaulittava. Taikinaa ei tarvitse vaivata, kaikki aineet vain hyvin sekaisin.

Kauli taikinasta suoraan leivinpaperille pyöreä, tasainen piiraspohja, n. 3 mm paksu (halkaisija n. 30 cm). Pistele piiraspohjaan reikiä haarukalla ja paista 13–15 min +200–210 ºC. Ota piiras pois uunista, kun se on saanut kauniin värin, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Mausta kerma tabascolla, suolalla ja pippurilla sekä sitruunan mehulla ja kuoriraasteella.

Voit leikata piiraan annospaloiksi jo ennen päällystämistä. Levitä kerma piiraspohjalle ja asettele graavilohisiivut kauniisti kerman päälle. Ripottele pinnalle kaprikset, punasipuli ja paprika. Koristele korianterilla ja rucolalla.

Viimeistele lopuksi pienellä lorauksella hyvää oliiviöljyä, raastetulla (luomu)sitruunan kuorella ja mustapippurilla. Bon Appétit !!!

Katso video

Hätälän keittiössä – Kolmen ruokalajin Ranska-menu

Tiesitkö

Flammekuechea kutsutaan myös nimellä tarte flambée. Suomeksi flammekueche tarkoittaa liekkikakkua. Perinnepiiras on Ranskaan kuuluvan Alsacen eli Elsassin alueella hieman kuin pizza italiaisilla, eli pohja on sama mutta täytteitä voi vaihdella. Katso videolta vinkit flammekuechen valmistukseen!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *