Loimulohi-vuohenjuustosalaatti | Kalareseptit | Hätälä

Loimulohi-vuohenjuusto­salaatti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tämä näyttävä lohisalaatti on täynnä makua! Reseptissä yhdistyvät Hätälän aito loimulohi, paahdetut punajuuret ja vuohenjuusto. Mausteeksi juhlava lohisalaatti saa vielä saksanpähkinöitä ja hunajaa. Loimulohi-vuohenjuustosalaatti sopii erinomaisesti vaikkapa juhlien alkuruokapöytään tai viikonlopun aterialle. Katso herkullinen resepti loimulohelle tai loimukirjolohelle ja kokeile!

Ainekset

150 g Hätälän Loimulohta tai Loimukirjolohta
200 g punajuuria
Rosmariinia
Valkosipulin kynsiä (kuorimattomia)
Öljyä
Suolaa
100 g vuohenjuustoa
50 g saksanpähkinöitä
Hunajaa
Viinisuolaheinää

Valmistus

Laita pestyt kuorimattomat punajuuret kulhoon. Kaada hieman öljyä niiden päälle ja mausta ne suolalla. Sekoita ja kaada ne uunivuokaan. Laita vuokaan rosmariinia ja valkosipulin kynnet.

Paahda punajuuria 180 asteessa noin 45 minuuttia (kunnes kypsiä). Jäähdytä, kuori ja pilko. Mausta tarvittaessa.

Kokoa annokset asettelemalla kierroksittain paloiteltua lohta, punajuuria, juustoa, pähkinöitä ja hunajaa. Koristele esimerkiksi viinisuolaheinällä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *