Kuhakeittoa yrttiöljyllä | Kalareseptit | Hätälä

Kuhakeitto yrttiöljyllä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (21)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kokeile erilaista tapaa valmistaa kalakeitto kuhasta! Tässä kalakeittoreseptissä kuha paistetaan erikseen pannulla ja lisätään valmiiseen keittoon vasta lautasella. Herkullisen lopputuloksen kruunaa itse valmistettu yrttiöljy. Kokeile ruokabloggaaja Peggy Thomasin Hätälälle laatimaa herkullista kalakeittoreseptiä!

Ainekset

500 g Hätälän Kuhafileetä
1 rkl voita
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 l kalalientä
1 fenkoli
1 sipuli
20 g voita
500 g perunaa
4 porkkanaa
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Yrttiöljy:
1/2 ruukkua tuoretta lehtipersiljaa
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 valkosipulin kynsi
3/4 dl extra virgin oliiviöljyä
2 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistus

Aloita yrttiöljyn valmistus pilkkomalla yrtit pienemmiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää kaikki yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen ja aja seos sileäksi.

Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa, lisää fenkoli ja sipuli. Anna seoksen pehmetä keskilämmöllä, välillä sekoittaen. Kuori ja paloittele kasvikset. Lisää kattilaan kalaliemi ja lopuksi kaikki muut raaka-aineet. Kypsennä keitto valmiiksi ja siirrä levyltä pois.

Paista kuhafileet voissa kuumalla pannulla  molemmin puolin kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Annostele lautaselle ensin keitto. Lisää kalapalat ja lopuksi lusikallinen yrttiöljyä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *