Täyteläinen savulohi-kurpitsasosekeitto | Reseptit | Hätälä

Savulohi-kurpitsa­sosekeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Savulohi-kurpitsasosekeitto on kevyt ja terveellinen kalaruoka, mutta myös mahtavan täyteläinen kalakeitto. Mukana selkeä videoresepti. Katso ja kokeile herkullista kalakeittoa, johon tulee Hätälän savulohta. Lohikeiton makua korostavat mm. valkosipuli ja tuorejuusto.

Ainekset

1 rasia Hätälän savulohta 250 g
1 kpl sipulia
2 kpl jauhoista perunaa, esim. rosamundaa
2 kynttä valkosipulia
150 g kurpitsaa, esim. myski- eli talvikurpitsa
2 rkl öljyä
0,5 l vettä
3 rkl maustamatonta sulatejuustoa
1 tl suolaa

Valmistus

Kuori ja paloittele reiluiksi paloiksi valkosipuli, sipuli, peruna ja kurpitsa. Kuullota kattilassa kasvikset öljyn kera. Lisää vesi, ¾ osaa lohesta ja suola. Laita myös lohen nahka kattilaan kiehumaan ja antamaan makua. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat reilusti kypsiä.

Poista nahka ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi sulatejuusto. Nosta keitto lautaselle ja aseta pala savulohta ja nokare sulatejuustoa viimeistelemään keitto.

Katso video

Hätälän parhaat kalareseptit: Savulohi-kurpitsasosekeitto

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *