Täyteläinen ahvenkeitto, Peggy Thomas, reseptikuva

Täyteläinen ahvenkeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Kalakeitto on helppo ja herkullinen arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Tässä reseptissä maukas kalakeitto syntyy kotimaisista kasviksista ja kotimaisten kalastajien pyytämästä ahvenesta. Laadukkaille aineksille riittävät yksinkertaiset mausteet, ja täyteläisen ahvenkeiton aateloi sulatejuusto. Reseptin on laatinut Hätälälle Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

500 g Hätälän ahvenfileetä
1 tl suolaa
1 rkl voita/margariinia
1 keltasipuli
200 g kukkakaalia
500 g kuorittuja perunoita
2 porkkanaa
1,2 l kalalientä tai vettä + kalaliemikuutio
2 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia maustepippureita
ripaus pippurisekoitusta myllystä
125 g sulatejuustoa
1 rkl tuoretta ruohosipulia

Valmistus

Hienonna kuorittu sipuli ja paloittele kukkakaali. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Mausta ahvenfileet kevyesti suolalla ja anna maustua.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kasvikset. Sekoita kasviksia lastalla, kunnes sipuli pehmenee. Lisää joukkoon kalaliemi ja mausteet.

Keitä kasvikset kypsäksi keskilämmöllä. Leikkaa fileet paloiksi kasvisten kypsyessä. Sekoita sulatejuusto keiton joukkoon.

Lisää ahvenet keittoon, nosta kattila levyltä ja anna kalan kypsyä kuumassa liemessä. Koristele lopuksi ruohosipulisilpulla ja tarjoile.

Tiesitkö

Ahven kannattaa lisätä keittoon vasta aivan lopussa, hieman ennen tarjoilua. Näin kala säilyy mehukkaana ja kokonaisina paloina liemen joukossa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *