Lohimakaronilaatikko reseptikuva Hätälä

Lohi-makaronilaatikko

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Makaronilaatikko on todellinen suomalaisen keittiön klassikko – arjen luottoruoka ja koko perheen suosikki. Jokaisella kotikokilla on sille suosikkireseptinsä, mutta tässä tulee vahva ehdokas uudeksi lempilaatikoksi: helppo makaronilaatikko, johon jauhelihan sijasta laitetaankin savulohta. Uunissa mehevän maukkaaksi muhinut lohimakaronilaatikko saa loppusilauksena vielä rapean kuorrutteen cheddarjuustosta. Katso resepti ja kokeile lohimakaronilaatikkoa!

Ainekset

250 g Hätälän savulohta pieninä paloina
5 dl makaronia
1 pieni sipuli
2 rkl rypsiöljyä
1–2 tl suolaa
1/4–1/2 tl valkopippuria myllystä
¼ tl jauhettua maustepippuria
mausteita oman maun mukaan, esim. valkosipulia tai tuoretta basilikaa
Munamaito:
8 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
Lisäksi:
100 g cheddarjuustoraastetta

Valmistus

Laita uuni kuumenemaan +150 °C:seen. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja jäähdytä ne täyttämällä kattila kylmällä vedellä. Näin makaronit pysyvät irtonaisina.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Kuullota sipulia 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää savulohipalat pannulle, paista hetki ja mausta. Siirrä paistos sivuun.

Sekoita munamaito isossa kulhossa. Lisää kulhoon kalapaistos ja valutetut makaronit. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Paista 150-asteisesssa uunissa noin 45 min.

Ota laatikko uunista ja laita uuni lämpiämään ylälämmölle 250 °C:seen. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle ja paahda vuokaa ylätasolla 8 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja ruskea.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *