Fish and chips muikusta reseptikuva

Fish and chips muikut

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Brittiklassikko fish & chips onnistuu myös kotimaisesta muikusta! Ihanan rapea kala valmistuu helposti uunissa ja maistuu herkulliselta, ja muikkujen 10 minuutin kypsymisaika käytetään perunoiden paistamiseen pannulla. Kylkeen vielä raikas kastike, kurkkua ja sitruunanviipaleita kalan päälle puristettaviksi, ja tämä kotoisa katuruoka maistuu taatusti koko perheelle! Lisäbonus: Hätälän kalastajien vastuullisesti pyytämä kotimainen muikku on raaka-aineena sekä ekologinen että edullinen, ja sitä on saatavilla suurimman osan vuotta. Reseptin Hätälälle on laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas. Reseptistä tulee kaksi pellillistä rapeita muikkuja, jotka riittävät neljälle nälkäiselle herkuttelijalle. Katso myös muut mainiot muikkureseptimme muikun omalta kauden kala -sivulta.

Ainekset

Fish:
500 g Hätälän perattuja muikkuja
2 dl pankojauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
40 g voisulaa
2 rkl rypsiöljyä
Chips:
700 g keitettyjä perunoita kuorineen
2 rkl rypsiöljyä
20 g voita
ripaus suolaa
1 rkl paprikajauhetta
Kastike:
200 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
1/2 dl hienonnettua tilliä
1 rkl makeaa sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Nosta muikut kylmästä huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suojaa uunipelti leivinpaperilla.

Hienonna tilli ja sekoita kastikkeen kaikki raaka-aineet keskenään. Nosta kastike hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään laakeassa astiassa. Yhdistä voisula ja öljy. Lisää muikut joukkoon ja pyöräytä rasva pintaan. Kierittele muikut yksitellen jauhoseoksessa ja nosta uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta on rapea.

Leikkaa perunat paloiksi tai lohkoiksi. Kuumenna pannu keskilämmölle. Lisää öljy ja sen jälkeen voi. Lisää perunat, kun voi on sulanut. Anna perunoiden saada paistopintaa, käännellen perunoita muutaman kerran. Kun perunat saavat kauttaaltaa kullanruskean värin, ripottele mausteet. Käännä perunat vielä kerran.

Tarjoile fish and chips kastikkeen, tuorekurkkuviipaleiden ja sitruunaviipaleiden kera.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *