Muikkukeitto
Ainekset
500 g Hätälän muikkua, perattuna
700 g perunaa
100 g voita
Suolaa maun mukaan
Valmistus
Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi.
Lisää muikut (eli maivat, oululaisittain) ja anna kiehua ”hymyillen” noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi voi.
Tarjoile tuoreen ruisleivän tai rieskan kera.
Kysymys. Pitääkö muikut suomustaa? Perata tietenkin.
Hei! Riittää, että perkaa muikut. Hätälän kotimaisia muikkuja on myynnissä myös valmiiksi perattuna.
Tervehdys
Kielihän menee jo mukana tuosta ja sitähän tässä ollaan taas valmistamassa. Mutta on kysymys. Maiva, eikä se ole Pohjanlahden eli murtovesimuikun nimi. Makeanveden muikkuako ei kutsuta maivaksi. Onko niin tai näin, kakarana sain ja tykkäsin.
Respeti on makunystyröiden nannaa, kiitos.
Mukava kuulla, että muikkukeitto maistui! Olet oikeilla jäljillä nimiasiassa: Suomen merialueilta pyydettyä muikkua kutsutaan maivaksi. Maiva-nimitystä käytetään etenkin Perämeren pohjukassa. Järviltä saatava muikkua kutsutaan muikuksi.