Muikkukeitto | Kalareseptit | Hätälä

Muikkukeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Tämä kalakeittoresepti on oululaista perinneruokaa puhtaimmillaan. Muikkukeittoa ei ole pilattu turhalla hienostelulla ja sen salaisuus piilee tuoreissa raaka-aineissa. Kokeile herkullista kalakeittoa kotimaisista muikuista!

Ainekset

500 g Hätälän muikkua, perattuna

700 g perunaa

100 g voita

Suolaa maun mukaan

Valmistus

Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi.

Lisää muikut (eli maivat, oululaisittain) ja anna kiehua ”hymyillen” noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi voi.

Tarjoile tuoreen ruisleivän tai rieskan kera.

Kommentit

  1. Heiki Husso
    09.01.2022 klo 19:06

    Kysymys. Pitääkö muikut suomustaa? Perata tietenkin.

    • Hätälä
      17.01.2022 klo 11:05

      Hei! Riittää, että perkaa muikut. Hätälän kotimaisia muikkuja on myynnissä myös valmiiksi perattuna.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *