Hätälän Muikkuli-muikkupihvit ja kasvikset valmistettuna arifryerissa, reseptikuva

Muikkupihvit ja kasvikset airfryerissa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hätälän Muikkuli-muikkupihvit ihastuttavat paitsi kokoaan suuremmalla maulla, myös helppokäyttöisyydellään. Kun yhtälöön lisätään vielä airfryer ja reilusti tuoreita kasviksia, tuloksena on maukas ja vaivaton arkiateria koko perheelle. Airfryerissa paahdettujen Muikkuli-pihvien ja kasvisten lisukkeeksi sopii erinomaisesti kylmä rémoulade-kastike, jonka voi tehdä itse reseptin ohjeella tai käyttää valmista kastiketta. Herkuttele rennosti kotimaisella luonnonkalalla!

Ainekset

1 pkt Hätälän Muikkuli-muikkupihvejä
Kasvikset:
400 g kesäkurpitsaa
300 g punaista paprikaa
1 keltasipuli (kuorittuna)
250 g varsiparsakaalta
Suolaa ja jauhettua mustapippuria
Oliiviöljyä
Rémoulade-kastike:
4 dl perusmajoneesia
1/2 maustekurkku
5–10 g hienonnettuja kapriksia
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua kirveliä
½ tl Dijon-sinappia
Suolaa ja vastajauhettua pippuria
Koristeeksi:
versoja tai yrttejä

Valmistus

Kastikkeeksi tälle ruualle sopii hyvin klassinen rémoulade, joka tehdään ensimmäisenä maustumaan. Kuori maustekurkku, poista siemenet ja hienonna. Hienonna myös kaprikset, persilja ja kirveli. Yhdistä hienonnenut ainekset ja sinappi majoneesiin. Peitä kelmulla ja siirrä kylmään. Anna maustua muutama tunti ja tarkista maku.

Valmistele kasvikset: Leikkaa sipulit lohkoiksi ja siirrä ne kulhoon. Pese kesäkurpitsa ja paprikat. Leikkaa ne paloiksi ja siirrä kulhoon. Siisti varsiparsakaalten päät tarvittaessa, ja siirrä nekin kulhoon.

Lisää kulhoon pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja sekoita niin, että kasvisten pinta kiiltää. Lisää öljyä tarvittaessa. Lisää hieman suolaa ja pippuria ja sekoita nekin huolellisesti kasviksiin. Halutessasi voit lisätä myös esim. currya, garam masalaa tai Ras El Hanout -mausteseosta.

Laita kasvikset airfryeriin ja kypsennä kasvisohjelmalla 8–10 minuuttia. Voit kokeilla kypsymistä välillä.

Lisää Muikkulit kasvisten päälle, ja paahda samalla ohjelmalla vielä 8–10 minuuttia. Huomioithan, että ajat ja ohjelmat ovat laitekohtaisia.

Tarjoile ruoka rémoulade-kastikkeen kera. Voit halutessasi koristella annokset yrteillä tai versoilla.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *