Kalakasvispyörykät hernepyreellä
Ainekset
1 pkt Hätälän Kalakasvispyöryköitä
Hernepyree:
150 g pakasteherneitä
25 g sipulia (1/4 pienestä sipulista)
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
Valkoviinikastike:
50 g hienonnettua salottisipulia (noin 1 kpl)
1 timjaminoksa
½ laakerinlehteä
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
50 g suolatonta voita (kylmää, kuutioina)
suolaa, vastajauhettua pippuria
Valmistus
Valmista hernepyree: Kuullota hienonnettu sipuli voin kanssa kattilassa. Kaada kattilaan kermaa ja kiehauta. Lisää päälle pakasteherneet. Anna niiden kiehahtaa, mutta älä keitä kattilassa pitkään – muuten herneiden heleä vihreä väri muuttuu harmaaksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Aja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi.
Halutessasi voit valmistaa vielä valkoviinikastikkeen: Laita salottisipulit, timjami, laakerinlehti ja viini kastikekasariin ja keitä kokoon 1/3. Lisää liemi ja keitä kokoon. Lisää kerma ja keitä kokoon, kunnes kastike hieman sakenee. Poista timjami ja laakerinlehti. Vatkaa kylmä voi joukkoon. Mausta ja viimeistele sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kuohkeaksi. Tarkista maku.
Lämmitä Kalakasvispyörykät uunissa (200 °C, 8–10 minuuttia) tai pannulla (2–3 minuuttia).
Tarjoa lisukkeena hernepyreetä ja haudutettuja vihanneksia: porkkanaa, pinaattia ja herneitä, ja halutessasi valkoviinikastiketta.