Hätälän Kalakasvispyörykkä reseptikuva

Kalakasvispyörykät hernepyreellä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hätälän Kalakasvispyöryköistä valmistat helpon ja herkullisen kala-aterian käden käänteessä. Jos aikaa on hetki enemmän, lisukkeisiin panostamalla voi nostaa makuelämyksen seuraavalle tasolle. Tässä reseptissä Kalakasvispyöryköiden höysteeksi valmistetaan hernepyree, ja halutessasi vielä hienostunut valkoviinikastike. Kokeile reseptiä ja herkuttele!

Ainekset

1 pkt Hätälän Kalakasvispyöryköitä
Hernepyree:
150 g pakasteherneitä
25 g sipulia (1/4 pienestä sipulista)
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
Valkoviinikastike:
50 g hienonnettua salottisipulia (noin 1 kpl)
1 timjaminoksa
½ laakerinlehteä
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
50 g suolatonta voita (kylmää, kuutioina)
suolaa, vastajauhettua pippuria

Valmistus

Valmista hernepyree: Kuullota hienonnettu sipuli voin kanssa kattilassa. Kaada kattilaan kermaa ja kiehauta. Lisää päälle pakasteherneet. Anna niiden kiehahtaa, mutta älä keitä kattilassa pitkään – muuten herneiden heleä vihreä väri muuttuu harmaaksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Aja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi.

Halutessasi voit valmistaa vielä valkoviinikastikkeen: Laita salottisipulit, timjami, laakerinlehti ja viini kastikekasariin ja keitä kokoon 1/3. Lisää liemi ja keitä kokoon. Lisää kerma ja keitä kokoon, kunnes kastike hieman sakenee. Poista timjami ja laakerinlehti. Vatkaa kylmä voi joukkoon. Mausta ja viimeistele sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kuohkeaksi. Tarkista maku.

Lämmitä Kalakasvispyörykät uunissa (200 °C, 8–10 minuuttia) tai pannulla (2–3 minuuttia).

Tarjoa lisukkeena hernepyreetä ja haudutettuja vihanneksia: porkkanaa, pinaattia ja herneitä, ja halutessasi valkoviinikastiketta.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *