Grillatut ahvenvartaat yrtti-voikastikkeessa
Ainekset
750 g Hätälän Ahvenfileetä
4 rkl rypsiöljyä
1 sitruuna (luomu)
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Yrtti-voikastike:
60 g voita
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
ripaus suolaa ja pippurisekoitusta myllystä
Valmistus
Huuhtele ja viipaloi sitruuna. Lado ahvenfileet leikkuulaudalle ja asettele kaksi fileetä vastakkain. Pujottele vartaisiin vuoroin sitruunaviipaleita ja vuoroin tuplafileitä. Ripottele vartaiden päälle öljyä ja mausta kalat suolalla ja pippurilla. Grillaa vartaita keskilämmöllä molemmin puolin muutama minuutti.
Kastikkeen valmistus: Hienonna yrtit. Sulata voi kattilassa ja anna sen nopeasti kiehahtaa. Ota kattila pois levyltä. Kaada kirkas voisula kulhoon ja jätä vaalea sakka kattilan pohjalle. Lisää kirkkaan voisulan joukkoon yrtit ja mausteet. Sekoita ja annostele grillattujen vartaiden päälle.
Tiesitkö
Ahvenvartaat voi esivalmistaa kylmään jo tunteja ennen grillausta. Kun laittaa kaksi filettä päällekkäin ns. tuplafileiksi, lopputulos on erityisen maukas.
Mistä näitä Hätälän ahvenia saa ostaa?
Hei! Hätälän ahvenia voit ostaa kätevästi rasiapakattuina valmiina fileinä kaupoista, joiden valikoimaan ne kuuluvat. Hätälän kalastajien pyytämiä ahvenia löytyy myös monien kauppojen palvelutiskeistä – kannattaa kysyä! Huomioithan, että kotimaisella luonnonkalalla on sesongit, jotka vaikuttavat eri kalalajien saatavuuteen eri vuodenaikoina.
Vaikuttaa käyttökelpoiselta 👍
Kiitos. Kokeilen 🐟