Grillatutu ahvenvartaat yrtti-voikastikkeella | Kalaresepti | Hätälä

Grillatut ahvenvartaat yrtti-voikastikkeessa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Grillatut ahvenvartaat tuovat kesän parhaat maut lautasellesi: kotimaista luonnonkalaa, pirteää sitruunaa ja täyteläistä yrtti-voikastiketta. Ahvenvartaat kypsyvät nopeasti grillissä tai uunissa, ja lopputulos on mehevän herkullinen. Katso helppo ahvenresepti ja herkuttele! Lisää herkullisia grillireseptejä ja vinkkejä kalan grillaukseen löydät Kesä ja grillaus -teemasivultamme.

Ainekset

750 g Hätälän Ahvenfileetä
4 rkl rypsiöljyä
1 sitruuna (luomu)
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Yrtti-voikastike:
60 g voita
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
ripaus suolaa ja pippurisekoitusta myllystä

Valmistus

Huuhtele ja viipaloi sitruuna. Lado ahvenfileet leikkuulaudalle ja asettele kaksi fileetä vastakkain. Pujottele vartaisiin vuoroin sitruunaviipaleita ja vuoroin tuplafileitä. Ripottele vartaiden päälle öljyä ja mausta kalat suolalla ja pippurilla. Grillaa vartaita keskilämmöllä molemmin puolin muutama minuutti.

Kastikkeen valmistus: Hienonna yrtit. Sulata voi kattilassa ja anna sen nopeasti kiehahtaa. Ota kattila pois levyltä. Kaada kirkas voisula kulhoon ja jätä vaalea sakka kattilan pohjalle. Lisää kirkkaan voisulan joukkoon yrtit ja mausteet. Sekoita ja annostele grillattujen vartaiden päälle.

Tiesitkö

Ahvenvartaat voi esivalmistaa kylmään jo tunteja ennen grillausta. Kun laittaa kaksi filettä päällekkäin ns. tuplafileiksi, lopputulos on erityisen maukas.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *