Paahdettu ahven feta-yrttiperunoilla | Kalareseptit | Hätälä

Paahdettu ahven ja feta-yrttiperunat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Paahdettu ahven feta-yrttiperunoilla on herkullinen uuniruoka kalasta, joka valmistuu yhdellä vuoalla noin 30 minuutissa. Tässä reseptissä kotimainen ahvenfilee tarjoillaan fetalla ja yrteillä maustettujen perunoiden kera. Katso helppo ahvenresepti ja herkuttele! Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -ruokabloggaaja Peggy Thomas

Ainekset

300 g Hätälä ahvenfileetä
500 g perunaa
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl tuoretta timjamia
Sormisuolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
100 g fetaa

Valmistus

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipuli.
3. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, punaviinietikka, yrtit, valkosipuli ja mausteet.
4. Halkaise pestyt perunat ja lisää ne mausteseoksen kanssa kulhoon.
5. Sekoita ja kaada perunat uunivuokaan väljästi.
6. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja paahda perunoita noin 20 minuuttia, koosta riippuen.
7. Asettele ahvenfileet leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Nosta uunivuoka uunista ja asettele ahvenfileet vuokaan.
9. Jatka kypsennystä noin 8–10 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.
10. Ota vuoka uunista, ripottele päälle feta ja koristele tuorein yrtein.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *